Uitzicht op de skyline van Rotterdam

De Skyline van Rotterdam is de hoogste en ook het meest herkenbare vergezicht van Nederland. De hoge wolkenkrabbers, kantoorgebouwen, appartementencomplexen en de Euromast geven de Maasstad de allure van een wereldstad. Zeker in combinatie met de grote arm van de Maas en het havengebied aan de Noordzee. Ook de Erasmusbrug kan hier natuurlijk zelden in ontbreken.

Vanaf boven het naaktstrandje aan de Kralingse Plas

Aan de noordwest zijde van de Kralingse Plas is een klein gedeelte ingericht voor naaktrecreatie. Rechts op de foto. Het gebied is aangegeven met borden. Het naaktstrandje bestaat voornamelijk uit een zandstrand. Een klein gedeelte is grasweide. Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig.

Molens aan de Kralingse Plas

Vroeger stonden in en om Rotterdam veel molens. Rond 1900 moeten er vanuit De Ster meer dan 150 molens zichtbaar geweest zijn. Ten noordwesten stonden meer dan 70 grote molens die de polders langs de Rotte drooghielden en in de richting van het centrum stonden de stadskorenmolens. Verder stonden direct aan de Kralingse Plas nog een aantal molens. Van deze molens zijn er maar een klein aantal over.

Het hertenkamp is aan de oostzijde van het bos

Aan de oostzijde van het bos bevindt zich het hertenkamp, waar damherten en pauwen rondlopen. In de buurt van het hertenkamp staan ook enkele volières. De acht boswachters die in het bos werkzaam zijn, geven voorlichting en verzorgen de dieren en volières.

Uitzicht over de Kralingse Plas

Het is soms moeilijk te beseffen dat je in zo grote wereld stad als Rotterdam. Toch de gelegenheid hebt om even te onthaasten. Het Kralingse Bos is zo unieke plek waar je zelfs naakt kan recreëren.

Het naaktstrandje in de herfst

Wanneer de dagen korte en kouder worden. Verandert ook het kleurpalet van het Kralingse Bos. Je kunt weliswaar niet meer naakt zonnen, maar een wandeling en van de natuur als omgeving genieten kan altijd.

Het naaktstrandje vanuit de lucht

Vanaf boven zie je links het naaktstrandje aan de Kralingse Plas. Het is niet echt groot, maar een heerlijke plek om een dagje naakt te recreëren. In de zomermaanden wordt deze gezellige plek veel bezocht.

Uitzicht vanaf het naaktstrandje op de Kralingse Plas

Het Kralingse Bos heeft misschien wel de rol van Central Park in New York. Het is dan genieten van de rust op slechts enkele minuten verwijderd van het drukke stadsleven!

Ingang naaktstrandje

De foto die je ziet is genomen in één van wintermaanden. Je ziet dat de Kralingse Plas bedekt is met ijs. Het kleurenpalet onderscheid zich in dat van de zomermaanden, maar is mooi om te zien. Wandelen langs de waterlijn van de Kralingse Plas is een aanraden.

Genomen aan de zijkant richting uitkijktoren The Boathouse

Het langer aanlegsteiger in de Kralingse Plas is niet alleen geschikt om op te wandelen of om er vanaf te duiken, maar voorziet in de zomermaanden een komen en gaan van bootjes.

Winter in het Kralingse Bos

Even lekker naar buiten. Dat kan zowel in de zomer als in de winter. Het Kralingse Bos heeft het allemaal. Genoeg te doen voor jong en oud.

Ingang naaktstrandje

Achter de ingang is het toegestaan naakt te recreëren. Je ligt beschut en je kan er naaktzonnen en zwemmen. Een kijkje nemen mag altijd, maar besef wel dat wanneer je blijft de dress code alles uit is. Zowel plezierig voor jezelf als voor de bezoekers van het naaktstrandje aan de Kralingse Plas

 

Schaatsbaan in Kralingen tot 1 maart 2017

Bij schaatsbaan Rotterdam gaan ze niet over één nacht ijs.

schaatsbaanWant de specialisten annex ijstovenaars in Kralingen zijn in de weer met het laten bevriezen van laagjes water, zo’n halve centimeter per keer.

“De totale dikte wordt uiteindelijk zo’n 8 à 9 centimeter”, zegt woordvoerder Tijs Nederlof. En door vulkaanas als bodem te gebruiken, wordt een nóg egalere piste gecreëerd dan bij de vorige drie versies van dit jaarlijkse ‘glijpaleis’. “De afgelopen jaren hadden we nog wel eens 5 centimeter op de ene plek, en 12 centimeter verderop. Daar hebben we nu geen last van.”

En dan is er nog de machtige Zamboni, de magische ijsdweilmachine die wel weg weet met hobbeltjes, scheurtjes en gaatjes. “Die schraapt het bovenste laagje ijs eraf en legt een nieuw filtertje er bovenop. Daarna heb je een perfecte, gladde ijsvloer.”

Liefhebbers kunnen waarschijnlijk hun geluk niet op, met de glijijzers onder in de stoere, 400 meter lange schaatsslurf aan het Toepad. Eén dagje gratis en voor niets, als introductiecadeautje, en dan drie maanden lang tegen betaling.: 5,50 euro voor één dag, éénmalig 1 euro voor Rotterdampas-houders (daarna onbeperkt met 25 procent korting) en er is een seizoenkaart te koop. Die grettig wordt verkocht”.
 
Voortekenen voor dit seizoen zijn eveneens gunstig: “De Silent Disco on Ice, een event op 17 december, was binnen een dag uitverkocht”.

Andere grote trekker is de strijd om de KPN Marathoncup, die op 13 januari nationale toppers aan de start moet brengen.

De schaatsbaan Rotterdam blijft in Kralingen tot 1 maart.