Uitzicht op de skyline van Rotterdam

De Skyline van Rotterdam is de hoogste en ook het meest herkenbare vergezicht van Nederland. De hoge wolkenkrabbers, kantoorgebouwen, appartementencomplexen en de Euromast geven de Maasstad de allure van een wereldstad. Zeker in combinatie met de grote arm van de Maas en het havengebied aan de Noordzee. Ook de Erasmusbrug kan hier natuurlijk zelden in ontbreken.

Vanaf boven het naaktstrandje aan de Kralingse Plas

Aan de noordwest zijde van de Kralingse Plas is een klein gedeelte ingericht voor naaktrecreatie. Rechts op de foto. Het gebied is aangegeven met borden. Het naaktstrandje bestaat voornamelijk uit een zandstrand. Een klein gedeelte is grasweide. Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig.

Molens aan de Kralingse Plas

Vroeger stonden in en om Rotterdam veel molens. Rond 1900 moeten er vanuit De Ster meer dan 150 molens zichtbaar geweest zijn. Ten noordwesten stonden meer dan 70 grote molens die de polders langs de Rotte drooghielden en in de richting van het centrum stonden de stadskorenmolens. Verder stonden direct aan de Kralingse Plas nog een aantal molens. Van deze molens zijn er maar een klein aantal over.

Het hertenkamp is aan de oostzijde van het bos

Aan de oostzijde van het bos bevindt zich het hertenkamp, waar damherten en pauwen rondlopen. In de buurt van het hertenkamp staan ook enkele volières. De acht boswachters die in het bos werkzaam zijn, geven voorlichting en verzorgen de dieren en volières.

Uitzicht over de Kralingse Plas

Het is soms moeilijk te beseffen dat je in zo grote wereld stad als Rotterdam. Toch de gelegenheid hebt om even te onthaasten. Het Kralingse Bos is zo unieke plek waar je zelfs naakt kan recreëren.

Het naaktstrandje in de herfst

Wanneer de dagen korte en kouder worden. Verandert ook het kleurpalet van het Kralingse Bos. Je kunt weliswaar niet meer naakt zonnen, maar een wandeling en van de natuur als omgeving genieten kan altijd.

Het naaktstrandje vanuit de lucht

Vanaf boven zie je links het naaktstrandje aan de Kralingse Plas. Het is niet echt groot, maar een heerlijke plek om een dagje naakt te recreëren. In de zomermaanden wordt deze gezellige plek veel bezocht.

Uitzicht vanaf het naaktstrandje op de Kralingse Plas

Het Kralingse Bos heeft misschien wel de rol van Central Park in New York. Het is dan genieten van de rust op slechts enkele minuten verwijderd van het drukke stadsleven!

Ingang naaktstrandje

De foto die je ziet is genomen in één van wintermaanden. Je ziet dat de Kralingse Plas bedekt is met ijs. Het kleurenpalet onderscheid zich in dat van de zomermaanden, maar is mooi om te zien. Wandelen langs de waterlijn van de Kralingse Plas is een aanraden.

Genomen aan de zijkant richting uitkijktoren The Boathouse

Het langer aanlegsteiger in de Kralingse Plas is niet alleen geschikt om op te wandelen of om er vanaf te duiken, maar voorziet in de zomermaanden een komen en gaan van bootjes.

Winter in het Kralingse Bos

Even lekker naar buiten. Dat kan zowel in de zomer als in de winter. Het Kralingse Bos heeft het allemaal. Genoeg te doen voor jong en oud.

Ingang naaktstrandje

Achter de ingang is het toegestaan naakt te recreëren. Je ligt beschut en je kan er naaktzonnen en zwemmen. Een kijkje nemen mag altijd, maar besef wel dat wanneer je blijft de dress code alles uit is. Zowel plezierig voor jezelf als voor de bezoekers van het naaktstrandje aan de Kralingse Plas

 

Buurt AED-actie in Rotterdam

In Rotterdam is de Buurt AED-actie van start gegaan. Het is belangrijk om iemand snel te kunnen reanimeren, maar dan moet je wel weten waar een AED in de buurt hangt. In het Kralingse Bos zou zo voorziening d.m.v. een herkenningsboord of signalering eveneens goed uitkomen. Op de site van de Hartstichting is dat op te zoeken. De actie is dan niet voor niets. Het is belangrijk snel te kunnen handelen als iemand onwel wordt, en daarbij is een AED onmisbaar. Hopelijk denken mensen hetzelfde en willen meedoen aan deze actie. Zes minuten zone Wekelijks worden gemiddeld 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Dat gebeurt in 70% van de gevallen thuis en onverwachts.

De kans op overleving is groter als er snel hulp komt, omstanders direct starten met reanimeren en binnen zes minuten een AED wordt ingezet. Maar die is niet altijd in de buurt of toegankelijk. Veel apparaten hangen op plekken die niet 24/7 bereikbaar zijn; in gebouwen die ’s avonds of in het weekend gesloten zijn. “Sinds de start van het platform in maart namen ruim 1000 buurtbewoners het initiatief om een actie in de buurt te starten,” zegt Marianne Spoelstra van de Hartstichting. “Vaak zijn dat mensen die in hun directe omgeving een hartstilstand hebben meegemaakt. Ze beseffen dat je met snelle hulp en de inzet van een AED het leven van een mens kunt redden.

Via Buurt AED is het eenvoudig om met de buurt een AED aan te schaffen.” Met BuurtAED kunnen buurtbewoners samen hun buurt veiliger maken. Enerzijds door een bestaande AED te registeren bij het reanimatieoproepsysteem, anderzijds door met elkaar een AED aan te schaffen. Via het platform BuurtAED.nl kunnen particulieren en organisaties een crowdfunding actie starten om gezamenlijk met bijvoorbeeld de buurt, bos, park, wijk, school een BuurtAED te kopen.

De actie wordt voor een deel gesponseerd  “Buurt AED is onderdeel van de langjarige samenwerking met de Hartstichting”. “Volgens Henk Valk is de oplossing samenwerken om ieders hart zo sterk mogelijk te houden, zodat iedereen het maximale uit het leven kan halen.” Hogere overleving De Hartstichting wil ervoor zorgen dat slachtoffers van een hartstilstand buiten het ziekenhuis in heel Nederland binnen zes minuten de juiste hulp krijgen, zodat meer mensen kans op overleven hebben. Daarom bouwt de Hartstichting aan een landelijk dekkend netwerk van circa 170.000 burgerhulpverleners en 30.000 AED’s. Jaarlijks kunnen zij zo 2.500 levens redden. Voor meer informatie: hartstichting.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.