Rotterdamse festivals die gebruik maken van de publieke ruimte, zoals het park, moeten straks een borg betalen als ze een vergunning krijgen. Dat wil een ruime meerderheid van de gemeenteraad.

Die borg krijgen de ondernemers alleen terug als er geen schade is aan het park of plein waar het festival gehouden is.

De herstelkosten na een festival komen nu voor de rekening van de gemeente Rotterdam. Dat wil men veranderen.

“Het zorgt ook voor veel irritatie bij ondernemers die het wel goed doen. Dus wij willen hiermee een positieve prikkel geven, als je het goed doet krijg je het geld weer terug.”

Het gaat om de grote, zogenoemde B- en C-evenementen, waarvoor de gemeente een vergunning afgeeft. Eerder trok het raadslid aan de bel toen het Park flink was beschadigd na een festival op Koningsdag.

99 dagen
Het Rotterdams Parkenoverleg stuurde een brief naar de afdeling Buitenruimte vanwege de op- en afbouwtijden van festivals.

“Afgelopen zomer bezetten de festivals bijvoorbeeld 99 dagen delen van het Kralingse Bos”, schrijft de organisatie. “Terwijl dit publieke ruimte is.” Ook het Vroesenpark was afgelopen zomer lange tijd voor een deel niet toegankelijk vanwege festivals.

“Eéndaagse evenementen met een vergunning mogen maximaal nog zeven dagen op- en afbouwen”, zegt het raadslid. Ook hiervoor lijkt steun voor in de gemeenteraad.

Volgende maand (december) stemt de gemeenteraad over de Evenementenagenda van 2019.

Bron: RTV

99 dagen delen van het Kralingse Bos
Getagd op: