Uitzicht op de skyline van Rotterdam

De Skyline van Rotterdam is de hoogste en ook het meest herkenbare vergezicht van Nederland. De hoge wolkenkrabbers, kantoorgebouwen, appartementencomplexen en de Euromast geven de Maasstad de allure van een wereldstad. Zeker in combinatie met de grote arm van de Maas en het havengebied aan de Noordzee. Ook de Erasmusbrug kan hier natuurlijk zelden in ontbreken.

Vanaf boven het naaktstrandje aan de Kralingse Plas

Aan de noordwest zijde van de Kralingse Plas is een klein gedeelte ingericht voor naaktrecreatie. Rechts op de foto. Het gebied is aangegeven met borden. Het naaktstrandje bestaat voornamelijk uit een zandstrand. Een klein gedeelte is grasweide. Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig.

Molens aan de Kralingse Plas

Vroeger stonden in en om Rotterdam veel molens. Rond 1900 moeten er vanuit De Ster meer dan 150 molens zichtbaar geweest zijn. Ten noordwesten stonden meer dan 70 grote molens die de polders langs de Rotte drooghielden en in de richting van het centrum stonden de stadskorenmolens. Verder stonden direct aan de Kralingse Plas nog een aantal molens. Van deze molens zijn er maar een klein aantal over.

Het hertenkamp is aan de oostzijde van het bos

Aan de oostzijde van het bos bevindt zich het hertenkamp, waar damherten en pauwen rondlopen. In de buurt van het hertenkamp staan ook enkele volières. De acht boswachters die in het bos werkzaam zijn, geven voorlichting en verzorgen de dieren en volières.

Uitzicht over de Kralingse Plas

Het is soms moeilijk te beseffen dat je in zo grote wereld stad als Rotterdam. Toch de gelegenheid hebt om even te onthaasten. Het Kralingse Bos is zo unieke plek waar je zelfs naakt kan recreëren.

Het naaktstrandje in de herfst

Wanneer de dagen korte en kouder worden. Verandert ook het kleurpalet van het Kralingse Bos. Je kunt weliswaar niet meer naakt zonnen, maar een wandeling en van de natuur als omgeving genieten kan altijd.

Het naaktstrandje vanuit de lucht

Vanaf boven zie je links het naaktstrandje aan de Kralingse Plas. Het is niet echt groot, maar een heerlijke plek om een dagje naakt te recreëren. In de zomermaanden wordt deze gezellige plek veel bezocht.

Uitzicht vanaf het naaktstrandje op de Kralingse Plas

Het Kralingse Bos heeft misschien wel de rol van Central Park in New York. Het is dan genieten van de rust op slechts enkele minuten verwijderd van het drukke stadsleven!

Ingang naaktstrandje

De foto die je ziet is genomen in één van wintermaanden. Je ziet dat de Kralingse Plas bedekt is met ijs. Het kleurenpalet onderscheid zich in dat van de zomermaanden, maar is mooi om te zien. Wandelen langs de waterlijn van de Kralingse Plas is een aanraden.

Genomen aan de zijkant richting uitkijktoren The Boathouse

Het langer aanlegsteiger in de Kralingse Plas is niet alleen geschikt om op te wandelen of om er vanaf te duiken, maar voorziet in de zomermaanden een komen en gaan van bootjes.

Winter in het Kralingse Bos

Even lekker naar buiten. Dat kan zowel in de zomer als in de winter. Het Kralingse Bos heeft het allemaal. Genoeg te doen voor jong en oud.

Ingang naaktstrandje

Achter de ingang is het toegestaan naakt te recreëren. Je ligt beschut en je kan er naaktzonnen en zwemmen. Een kijkje nemen mag altijd, maar besef wel dat wanneer je blijft de dress code alles uit is. Zowel plezierig voor jezelf als voor de bezoekers van het naaktstrandje aan de Kralingse Plas

 

Bloot uit de taboesfeer

De actie loopt al een tijdje. In 2016 is er een handtekeningenactie gestart om ‘bloot’ uit de taboesfeer te halen. Op Twitter is de actie door de AANR (American Association for Nude Recreation) nieuw leven ingeblazen.

Waar gaat het om? Volgens de AANR zijn mensen ondanks alle vooruitgang die we op divers gebied maken, steeds verder van de natuur en hun eigen lichaam verwijderd geraakt. Bloot zijn hoort daar bij. Was naaktheid vroeger onderdeel van het bestaan, tegenwoordig lijkt het wel of het een steeds groter taboe wordt.

In de petitie staat: “Sociale naaktheid wordt ook wel nudisme genoemd (ook naturisme door sommigen). Het gaat niet om seks. Seks wordt naakt gedaan, maar niet alle naaktheid is seksueel. In nudisme is dat niet het moment en de plaats voor seks – er is een tijd en plaats voor alles.”.

Door de petitie weer onder de aandacht te brengen wil de AANR wereldwijd laten zien dat nudisme voor iedereen en alle leeftijden is. Dat naakt zijn alle sociale rangen en standen weghaalt en mensen helpt hun eigen lichaam te accepteren zoals het is. Daarnaast is er een bewezen gezondheidseffect in het naakt zijn, zo is te lezen in de petitie.

De aanmaak van vitamine D wordt verhoogd en gevoelens van stress en depressiviteit nemen af. Zwemmen zonder badkleding is prettiger, net zoals naakt slapen. Maar het belangrijkste is toch wel dat nudisme één maakt en iedereen gelijk aan elkaar wat een gevoel van vrijheid en acceptatie geeft. “We hoeven ons niet te schamen voor ons lichaam”, zo is in de petitie te lezen. “Mensen zijn de enige soort die geleerd wordt om ons te schamen voor ons lijf.

De handtekeningenactie is opgezet om openbare naaktheid te legaliseren, faciliteiten voor naaktrecreatie te verbeteren en meer evenementen te organiseren. “Nudisme is geen pornografie. Het promoten van niet -seksuele sociale naaktheid zou zoveel meer vrede en harmonie brengen in de wereld. Het is niet het doel om naaktheid op te dringen, maar om het op grotere schaal beschikbaar te maken en te laten accepteren.

Het is niet het doel om naaktheid op te dringen, maar om het op grotere schaal beschikbaar te maken en te laten accepteren. Als deze actie je aanspreekt teken dan de petitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.