Naaktstrandje

kr_bos_1Relatief komen er veel mannen op het naaktstrandje. Maar in afgelopen jaren zie je steeds meer vrouwen alleen en/of met partner en kinderen het naaktstrandje aan de Kralingse Plas aandoen. Wat bevorderlijk is voor de sfeer.

Daarom is mond tot mond reclame misschien wel de beste reclame die er is?

Wanneer je echte nieuwsgierig bent naar deze unieke plek in Rotterdam en als passant een bezoekje brengt. Denk dan aan het volgende. Wanneer je besluit te blijven op het naaktstrand is het vanzelfsprekend dat je jezelf aanpast. De dress-code is op het naaktstrandje ALLES UIT.

Een kort filmpje over het naaktstrandje in het Kralingse Bos. Gemaakt in de wintermaanden van 2015.

Sfeer
Met de ideale temperatuur aan de Kralingse Plas is het niet anders dan puur genieten. De sfeer op het naaktstrandje is ontspannen en ongedwongen. Zeker wanneer de zon aan een mooie strakke blauwe hemel staat. Heb je even genoeg zonnestralen gehad. Dan is het heerlijk afkoelen in de Kralingse Plas. Naaktzwemmen is dan toegestaan. Daarna kan je bijvoorbeeld een middagslaapje doen, een boek lezen en/of wat muziekluisteren, ( met koptelefoon ) wat eten of een praatje maken met één van de andere bezoeker(s) van het naaktstrandje. Het is een ongedwongen plek en dat bijna in het centrum van Rotterdam.

bos21

Het naaktstrandje is een klein gedeelte van het totale strand. Het bestaat naast het texielstrand  voornamelijk uit een zandstrand en een klein gedeelte is grasweide.

Op het strand zijn helaas geen voorzieningen aanwezig. (toilet is op ongeveer 600 meter). Het naaktstrandje heeft één toegangsweg en is daardoor enigszins afgeschermd.
Het zwemwater heeft een afgezet gedeelte en is ook geschikt voor kinderen. Zelf toezicht houden op je kind(eren) strekt tot aanbeveling.

Taboes
Die zijn er inprincipe niet. Wel dien jezelf de vraag te stellen in hoeverre wil ik gaan?
Je hoef je niet te schamen dat je geschoren bent, of  tatoeage(s) en/of piercing(s) draagt of andere vormen van lichaamsversiering.piercings

Deze zijn geaccepteerd en horen inmiddels bij het hedendaagse leven. Vooral jezelf zijn en blijven. Het gaat er niet om wat je bent, maar wie je bent.

Realiseer je wel wanneer Alles Uit is. Kun je niet zien of iemand een politieagent is of loodgieter van beroep. Dat is het mooie van Alles Uit. Voor beiden beroepen veel respect.

Over piercing en tattoo
Op commerciele terreinen waar naturisme is toegestaan vind men geen problemen. Bij verenigingen met een eigen terrein is het nog al eens een probleem, maar ook daar wordt het steeds meer getolereerd.

Zo wordt er als reden/excuus altijd de jeugd aangevoerd. Terwijl menig jongere vaak meer lichaamsversieringen heeft dan een ouder iemand. (je kunt er ook over praten en vertellen dat het een vorm van levensstijl is) Maar of dat succesvol is bevalt te bezien. Het is raadzaam om van te voren met de organisatie contact op te nemen. Dan komt je niet voor verrassingen te staan.

Een ander alternatief zou kunnen zijn dat je op een terrein waar e.e.a. wat moeilijker ligt kleinere ringetjes of staafjes (minder zichtbare piercings) in te doen. Een piercing en/of een tattoo hoeft dan per definitie geen exhibithionisme te zijn. Al is de associatie niet gegrond.

Men zou zich moeten realiseren dat halsstarrigheid vasthouden aan en niet open staan voor. Ervoor kunnen zorgen dat je in de toekomst de deur dicht gooit! Gelukkig komen dergelijke problemen op het naaktstrandje aan de Kralingse Plas niet voor.

Naturisme is een levensstijl; gelijkheid als persoon, respect voor de natuur, respect voor de persoon in kwestie en begrip en waardering voor elkaar. Kortom totale acceptatie.

pano_bos1