Nieuws

De directies en Raden van Commissarissen van Stadion Feijenoord en Feyenoord Rotterdam NV zijn woensdag bij elkaar gekomen om te praten over de ontwikkelingen van het nieuwe stadion. Wat uit dat gesprek is gekomen, wil de woordvoerder van Feyenoord City niet melden.
Posted: November 14, 2018, 9:47 pm
De politie heeft maandag op het terrein van ECT in de Europoort verdachten van drugshandel kunnen aanhouden. Bij de actie werd voor het eerst de hulp van het droneteam van de gezamenlijke brandweer uit Rozenburg ingeroepen. Met de drones werd geprobeerd de verstopplaats van de mannen te achterhalen.
Posted: November 14, 2018, 9:30 pm
De Cruise Terminal Rotterdam staat komend weekend volledig in het teken van boksen. Aan de Wilhelminakade zullen dan twee grote evenementen worden gehouden: Gladiatoren aan de Maas en de boksinterland tussen Nederland en de Verenigde Staten.
Posted: November 14, 2018, 8:51 pm
Aan de Slinge in Rotterdam-Zuid is woensdagavond iemand gestoken. Volgens de politie kregen twee mannen op straat ruzie met een andere man. Op een bepaald moment trok een van hen een mes en stak in op een van de andere mannen.
Posted: November 14, 2018, 8:38 pm
"We zijn hier opgegroeid en kennen deze buurt als ons huis. Wij zijn hier gelukkig en dat maken ze kapot", zegt Emal Yildirem over haar Tweebosbuurt in Rotterdam-Zuid. Ze is woensdagmiddag een van de tientallen bewoners die bijkans smeekt dat haar wijk niet gesloopt moet worden.
Posted: November 14, 2018, 8:13 pm
Het was - zeker gezien de temperaturen - best een opvallend gezicht. Zeven jonge gasten op het Kruisplein in Rotterdam, gekleed in een kilt. En het waren geen Schotten, maar ze voerden woensdagmiddag wel actie voor Schotland.
Posted: November 14, 2018, 7:20 pm
Over een week staan voor Molenlanden en de Hoeksche Waard de gemeenteraadsverkiezingen gepland. In aanloop naar de verkiezingen organiseert RTV Rijnmond debatten in deze twee gemeenten.
Posted: November 14, 2018, 7:08 pm
Voor- en tegenstanders mogen zaterdag demonstreren tijdens de intocht van Sinterklaas in Rotterdam. Aan de voet van de Erasmusbrug komt de sint en zijn pieten aan. Ruim honderd meter verder staan de voor- en tegenstanders.
Posted: November 14, 2018, 6:00 pm
Feyenoord kan pas na de winterstop gebruik maken van Ridgeciano Haps. De verdediger speelde dit seizoen nog geen enkele wedstrijd voor de Rotterdammers vanwege een beenblessure.
Posted: November 14, 2018, 5:24 pm
De politie heeft in Rotterdam en Dordrecht drie mensen opgepakt voor een ontvoeringszaak in Boskoop. Een van de verdachten is een 18-jarige Rotterdamse.
Posted: November 14, 2018, 5:01 pm
Langzaam worden de eerste contouren zichtbaar van het nieuwe depot van museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Deze maand is begonnen met de ontkisting van het depot.
Posted: November 14, 2018, 4:18 pm
Ook een tweede veld op het sportcomplex Willem-Alexander boven de A4 in Schiedam toont tekenen van verzakking. Dat zegt de gemeente Schiedam. Er is geen gevaar voor de sporters en ook de onderliggende Ketheltunnel kan gewoon gebruikt worden.
Posted: November 14, 2018, 4:16 pm
Tijdens de veiling van dinsdagavond liepen de biedingen hoog op in veilinghuis Vendu in Rotterdam. "Waar gaat dit naartoe?", dacht veilingmeester Arne Bonsaksen.
Posted: November 14, 2018, 3:55 pm
Burgemeester Jetten van Vlaardingen wil dat het cameratoezicht in haar stad met nog eens acht jaar wordt verlengd. Een voorstel daarover wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.
Posted: November 14, 2018, 3:17 pm
Weerman Ed Aldus heeft zijn handen (maar vooral zijn mond) vol gehad aan het testen van oliebollen. Meesterbakker Voskamp had jaren op rij de beste oliebollen volgens de AD Oliebollentest. Nu deze test is afgeschaft, zoekt de bakkerij zelf fijnproevers.
Posted: November 14, 2018, 3:09 pm
De gemeente Nissewaard heeft de wet overtreden met het verzamelen van vingerafdrukken van uitkeringsgerechtigden. Dat schrijft staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) in antwoord op Kamervragen van GroenLinks en de SP.
Posted: November 14, 2018, 2:46 pm
Het Stadsarchief Rotterdam en het Centrum voor Beeldende Kunst Rotterdam (CBK) hebben tien kunstenaars de opdracht gegeven om gebouwen in de stad te tekenen. Daarmee is een oude traditie in ere hersteld.
Posted: November 14, 2018, 2:43 pm
De stichting van prof dr. Casper van Eijk stelt geld beschikbaar voor de bouw van speciale units in het Erasmus MC waar oncolytische virussen kunnen worden gekweekt. De virussen zijn bedoeld om tumorcellen uit te schakelen. Een nieuwe behandeling van alvleesklierkanker komt daarmee een stuk dichterbij.
Posted: November 14, 2018, 2:21 pm
De politie en havenwerkers gaan volgende maand samen actie voeren tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. De actie duurt precies 66 minuten, de nieuwe pensioenleeftijd.
Posted: November 14, 2018, 1:11 pm
Met haar nieuwe single Onverschilligheid wil de Rotterdamse zangeres Elisa van Dolderen mensen laten nadenken. "Probeer wat meer voor een ander te doen", is haar motto.
Posted: November 14, 2018, 12:31 pm
Elke dag krijgen 166 Nederlanders te horen dat ze diabetes hebben. Dat betekent de rest van je leven letten op wat je eet en doet, maar hoe gaat dat als je ook nog eens zwanger bent?
Posted: November 14, 2018, 12:29 pm
Burgemeester Melissant van Gorinchem heeft een drugspand aan de Pensionarisstraat gesloten. In het pand zijn vorige maand door de politie harddrugs in beslag genomen.
Posted: November 14, 2018, 11:55 am
Ruim 45 artsen van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse hebben mogelijk nog recht op een bedrag van bijna 5 miljoen euro. Dat geld staat nu nog op de rekening van de curatoren die het faillissement afwikkelen. Dat heeft de rechter in Rotterdam woensdag besloten.
Posted: November 14, 2018, 11:31 am
De politie in Dordrecht heeft afgelopen weekend fikse boetes uitgedeeld aan de deelnemers van een trouwstoet. De bestuurders van de huurauto's hielden zich niet aan de verkeersregels.
Posted: November 14, 2018, 11:26 am
Vanaf 1 januari 2019 ontstaat in het hart van de Alblasserwaard een gemeente met een oppervlakte die vergelijkbaar is met Rotterdam: Molenlanden. De nieuwe gemeente is een samenvoeging van Molenwaard en Giessenlanden. Toch wonen er maar 43 duizend mensen. Zij gaan op woensdag 21 november naar de stembus. Wat staat er voor hen op het spel?
Posted: November 14, 2018, 11:20 am