Nieuws

Meneer De Uil, juffrouw Ooievaar, Truus de Mier, de gebroeders Bever en andere bewoners van het Grote Dierenbos. Ze komen allemaal uit de coulissen voor de tentoonstelling 50 jaar Fabeltjeskrant, die - en dat is niet toevallig - vanaf deze week te zien is in Rotterdam.
Posted: September 24, 2018, 10:36 pm
Ze buigt voorover in de rechtszaal en barst in snikken uit. "Ik ben altijd anders geweest. Daar, in Syrië, zou ik eindelijk een gelijke zijn."
Posted: September 24, 2018, 10:19 pm
De anti-islambeweging Pegida wil op 2 oktober opnieuw demonstreren bij de Laleli moskee in Rotterdam-Charlois. De gemeente Rotterdam bevestigt dat de demonstratie is aangemeld.
Posted: September 24, 2018, 8:13 pm
De loting voor de eerste ronde van de VoetbalRijnmond Cup vindt dit seizoen plaats in de studio van RTV Rijnmond. De loting wordt gepresenteerd door Bart Nolles en zal plaatsvinden op maandag 1 oktober. De uitzending is via de kanalen van RTV Rijnmond en VoetbalRotterdam rond 19.00 uur live te volgen.
Posted: September 24, 2018, 7:09 pm
De controles op telefoongebruik en snelheid op de A16 die de politie sinds begin september uitvoert op het traject tussen Ridderkerk en de Van Brienenoordbrug, lijken effect te hebben. Volgens de politie stijgt het aantal automobilisten dat zich aan de snelheid houdt en daalt het aantal bekeuringen voor het vasthouden van een mobieltje tijdens het rijden. De controles worden daarom voortgezet.
Posted: September 24, 2018, 6:14 pm
Kantine Walhalla in Rotterdam is toe aan een nieuwe tribune. De zelfgebouwde tribune valt na vier jaar 'van ellende bijna uit elkaar', en dus is het theater een crowdfundingsactie begonnen. Streefbedrag? 80 duizend euro.
Posted: September 24, 2018, 6:02 pm
Het is de Week van  de Rechtspraak en dat betekent dat rechtbanken in heel Nederland speciale activiteiten voor het publiek organiseren. In Rotterdam en Dordrecht staat het in het teken van jongeren.
Posted: September 24, 2018, 5:26 pm
Sparta neemt het dinsdagavond in de KNVB Beker op tegen derdedivisionist VV Noordwijk. De ploeg uit Rotterdam-West wil dan het 0-0 gelijkspel tegen TOP Oss van afgelopen vrijdag wegspoelen. Spits Dervisoglu vindt dat Noordwijk in ieder geval niet onderschat mag worden. "Je ziet dat zulke clubs uit de derde divisie kans maken tegen grotere clubs", zegt hij tegenover RTV Rijnmond.
Posted: September 24, 2018, 5:23 pm
Rob Jacobs was maandag te gast in de uitzending van FC Rijnmond. Hij werd bijgestaan door presentator Bart Nolles, Feyenoord-watcher Sinclair Bischop en chef sport Ruud van Os. Jacobs gaf in FC Rijnmond aan, dat Feyenoord niet zonder Van Persie kan.
Posted: September 24, 2018, 4:48 pm
Fietsers in Rotterdam-Middelland krijgen vanaf 15 oktober extra plekken om hun fiets te parkeren. De gemeente gaat 246 fietsrekken neerzetten in Middelland-Midden en Middelland-Noord, goed voor zeker 492 fietsen.
Posted: September 24, 2018, 3:23 pm
Een Iraanse klokkenluider die in eigen land gezocht wordt, heeft geprobeerd om via Rotterdam het Britse Hull te bereiken. Daarbij deed hij zich voor als celebrity.
Posted: September 24, 2018, 1:32 pm
Een politieagent heeft afgelopen weekend een zwaar verwaarloosde hond gevonden in Rotterdam-Kralingen. Het dier is vermoedelijk door zijn baas achtergelaten. Medewerkers van de Dierenopvang Vlaardingen hebben hem geschoren en gewassen. En een naam voor hem bedacht: Bob (Marley).
Posted: September 24, 2018, 1:03 pm
Op vrijdag 21 september was de allerlaatste uitzending van het Radio Rijnmondprogramma Middag aan de Maas. Makers Marcia Tap en Marleen Verschoor namen met vaste gasten, luisteraars en collega's afscheid van het programma dat ruim zeven jaar te horen is geweest.
Posted: September 24, 2018, 12:56 pm
De Ridderkerkse hoedenontwerpster Erna Wouters heeft de landelijke hoedenwedstrijd van de Nederlandse Spoorwegen gewonnen. Wouters was een van de dertien ontwerpers die door de NS is benaderd om een hoed te maken in het kader van Prinsjesdag.
Posted: September 24, 2018, 11:17 am
Op de Oude Maas bij Puttershoek zijn maandagochtend twee schepen op elkaar gevaren. Daarbij is een matroos in het water terecht gekomen.
Posted: September 24, 2018, 11:12 am
Er worden in onze regio deze maandag prachtige regenbogen gefotografeerd. Doordat het regent en tegelijkertijd de zon schijnt, ontstaat een van de mooiste natuurverschijnselen.
Posted: September 24, 2018, 10:48 am
De politie heeft vrijdag in Rotterdam twee leden van een Albanese criminele bende opgepakt. Een van de mannen werd onder meer gezocht voor moord en vuurwapenbezit. De ander is opgepakt voor zaken als afpersing en bedreiging.
Posted: September 24, 2018, 9:44 am
De gemeente Papendrecht heeft maandagmiddag een condoleanceregister geopend voor de vrouw en twee kinderen die zaterdag slachtoffer werden van een gezinsmoord. Het register kan 's middags in het gemeentehuis aan de Markt getekend worden.
Posted: September 24, 2018, 9:23 am
Water, zand en heuvels, het schoolplein van OBS De Wilgenstam in Rotterdam-Schiebroek ligt er vol mee. En daar zijn de leerlingen zo enthousiast over dat ze het maandag van de daken schreeuwden. Met een lawaaioptocht werd hun vernieuwde 'groene' schoolplein geopend.
Posted: September 24, 2018, 8:59 am
De politie heeft een Dordtenaar opgepakt met 22 zakjes cocaïne op zak. De 22-jarige man liep zondag tegen de lamp bij een controle in de wijk Crabbehof.
Posted: September 24, 2018, 8:09 am
Oud-voetbaltrainer Rob Jacobs is maandagavond te gast in FC Rijnmond. Het 74-jarige voetbaldier schuift aan bij Ruud van Os, Sinclair Bischop en presentator Bart Nolles.
Posted: September 24, 2018, 7:28 am
Kinderen van basisschool IKC Beatrix in Papendrecht praten maandag in de klas over het familiedrama dat zich zaterdag afspeelde in het dorp. De twee kinderen die daarbij zijn omgekomen zaten op de school aan de Van der Palmstraat.
Posted: September 24, 2018, 7:09 am
De actiebereidheid onder medewerkers van de ambulancedienst Rotterdam-Rijnmond neemt toe. Maandag houden ze stiptheidsacties om een betere cao af te dwingen. Maar werkonderbrekingen worden in de toekomst niet uitgesloten.
Posted: September 24, 2018, 6:43 am
Het Rotterdamse college gaat onder leiding van wethouder Kathmann elke twee weken een wijk in om in gesprek te gaan met de Rotterdammer. Dat heeft burgemeester Aboutaleb gezegd in debatcentrum Arminius.
Posted: September 23, 2018, 8:44 pm
De 32-jarige vader is hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk voor het familiedrama dat zich zaterdag afspeelde in een woning in Papendrecht. De politie heeft sterke aanwijzingen dat de  man de twee kinderen en de vrouw om het leven bracht en vervolgens zichzelf van het leven heeft beroofd.
Posted: September 23, 2018, 6:56 pm