Nieuws

Een 15e-eeuws schilderij dat in 1960 werd geroofd uit museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, is terug op zijn plek.
Posted: April 24, 2018, 3:53 pm
Gaat de Botlekbrug in de A15 niet uit zichzelf in storing, dan wordt de brug wel een handje geholpen. Dinsdagmiddag is een vrachtwagen tegen de slagbomen van de Botlekbrug gereden en daardoor is de brug in beide richtingen dicht.
Posted: April 24, 2018, 3:48 pm
Een schoon, heel en veilig Nissewaard. Dat is waar ONS Nissewaard en PvdA en VVD de komende vier jaar aan willen werken. De drie partijen presenteren woensdag in de gemeenteraad hun coalitie-akkoord onder de noemer 'samen voor elkaar!'.
Posted: April 24, 2018, 3:41 pm
Bewoners van de Vlaardingse Timorstraat halen opgelucht adem. De verwarde man die zijn directe buren al meer dan acht jaar lastig valt blijft langer vast. "Zijn voorarrest is met drie maanden verlengd", zegt de opgeluchte Erwin van den Berg, die naast hem woont.
Posted: April 24, 2018, 3:34 pm
Op het Vasteland in Rotterdam zijn dinsdag aan het einde van de middag een auto en een tram op elkaar gebotst. Het ging om lijn 8, die door de botsing korte tijd gestremd was.
Posted: April 24, 2018, 3:12 pm
Als je dit leest vanuit Huize Weltevree, dan ben je een begenadigd mens. Met een overheid die doet wat je verwacht. Snel en adequaat reageert op je vragen. Dat soort mooie dingen. Maar helaas kan het ook anders: dat je dusdanig gefrustreerd bent over de gang van zaken dat je het hogerop gaat zoeken: daarvoor is er gelukkig de Ombudsman!
Posted: April 24, 2018, 2:41 pm
Als eerste in Europa gebruikt het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht een soort bezorgrobot. Robin - want zo heet hij - brengt bloedmonsters naar het laboratorium. Tot voor kort moesten verpleegkundigen dat zelf doen.
Posted: April 24, 2018, 2:38 pm
De man die dinsdagochtend is omgekomen bij de brand in een zorginstelling voor lichamelijk gehandicapten in Gorinchem, woonde daar al sinds 2007. Dat vertelt de Harry Vogelaar, bestuurder van zorginstelling Syndion.
Posted: April 24, 2018, 2:26 pm
Ziggo is in Capelle aan den IJssel begonnen met het afsluiten van klanten van het analoge tv-signaal. Het kabelbedrijf zegt de ruimte nodig te hebben voor digitale televisie. "Alle nieuwe ontwikkelingen vinden plaats op digitaal gebied", zegt directeur Klantenservice Sjors de Visser.
Posted: April 24, 2018, 2:12 pm
Club BLU in Rotterdam-Alexander blijft voorlopig nog dicht. Burgemeester Aboutaleb zegt dat de uitgaansgelegenheid ook de komende drie maanden niet open kan vanwege de veiligheid voor bezoekers en omwonenden. De eigenaar is het niet eens met het besluit en stapt naar de rechter.
Posted: April 24, 2018, 2:08 pm
Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft dinsdag voor de samenvoeging van de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard gestemd. En dat betekent dat bijna niets de fusie tussen Binnenmaas, Oud-Beijerland, Korendijk, Strijen en Cromstrijen meer in de weg zit.
Posted: April 24, 2018, 1:35 pm
Robin van Persie is in de dagen na de bekerwinst het grote onderwerp van gesprek. De vraag of hij nog doorgaat na dit seizoen houdt menig Feyenoorder bezig. Onze analytici Rob Jacobs en Emile Schelvis lieten hun licht schijnen op de kwestie Van Persie.
Posted: April 24, 2018, 1:19 pm
Er is toch nog hoop voor 35 studenten van de afdeling Logistiek van ROC Zadkine in Rotterdam. Zij hebben na een van hun examens te horen gekregen dat ze de mbo-opleiding logistiek teamleider niveau 3 moeten staken. Mogelijk krijgen ze nu alsnog een herexamen of kunnen ze het jaar overdoen.
Posted: April 24, 2018, 1:18 pm
'Steenrijk en straatarm'. Dit SBS6-programma laat mensen met veel geld tijdelijk wisselen van leven met mensen die ieder dubbeltje moeten omdraaien. De familie Van der Waal uit Spijkenisse is één van de deelnemers van het tweede seizoen. Het gezin van vier ruilt met het eigenzinnige fashion-duo Alice Zegerius en Michael Overdiek uit Amsterdam.
Posted: April 24, 2018, 12:22 pm
Het Rotterdammertje, het bruine snoepje in de vorm van een bouwsteen, krijgt tijdelijk een andere look. Na de bekerwinst van Feyenoord op AZ afgelopen zondag, is het snoepje nu tijdelijk ook in de clubkleuren van Feyenoord verkrijgbaar.
Posted: April 24, 2018, 12:14 pm
De tijd dringt. Uiterlijk over zes weken moet de bouw van de praalwagens voor het Zomercarnaval beginnen, maar de organisatie heeft nog geen geschikte loods gevonden. "Het is de laatste jaren sowieso moeilijk", verzucht voorzitter Karel Willems van de stichting Zomercarnaval.
Posted: April 24, 2018, 12:11 pm
Agenten hebben zich vorige week voorgedaan als pakketbezorgers en zo een onderschept pakket met heroïne afgeleverd op een adres in Vlaardingen. Een 44-jarige Vlaardinger nam het daar in ontvangst en werd vervolgens gearresteerd.
Posted: April 24, 2018, 11:08 am
De veiling van de bomen die een leven lang op de Rotterdamse Coolsingel stonden heeft 5060 euro opgeleverd. Dat laat de gemeente weten. Voor de veiling van de Coolsingelbomen was veel aandacht.
Posted: April 24, 2018, 10:25 am
Hij is de laatste nog levende van zijn familie. En dus had de 100-jarige Bas Nink verwacht dat hij zijn verjaardag dinsdag in kleine kring zou vieren. Maar zijn notaris regelde een huis vol feestvierders.
Posted: April 24, 2018, 10:21 am
De Amerikaanse zangeres Suzanne Vega en de Belgische singer-songwriter Milow zijn gestrikt voor de komende editie van Night of The Proms. Die vindt plaats op 17 november in Rotterdam Ahoy.
Posted: April 24, 2018, 9:18 am
In Leerdam vond dinsdagochtend een explosie in een plezierjacht in de jachthaven plaats. De brand die vervolgens ontstond is gedoofd.
Posted: April 24, 2018, 8:50 am
Informateurs Pieter Duisenberg en Paul Rosenmöller zijn maandag begonnen met het voeren van een-op-een gesprekken met alle dertien fractievoorzitters van de Rotterdamse gemeenteraad.
Posted: April 24, 2018, 8:48 am
De Raad van State buigt zich dinsdag over de milieuzone in Rotterdam. De vraag is of de stad auto's met een benzine-motor van voor 1 juli 1992 mag weren uit het centrum. Het weren van bepaalde diesels staat niet ter discussie.
Posted: April 24, 2018, 8:28 am
Bij een brand in een zorginstelling voor lichamelijk gehandicapten op de Vismarkt in Gorinchem is dinsdagochtend een man omgekomen. Het hele pand van zorginstelling Syndion, met meerdere appartementen, moest worden ontruimd.
Posted: April 24, 2018, 8:25 am
Hij was er, en toch ook weer niet. De Amerikaanse popster Roy Orbison trad gisteravond op in het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam. Nou ja, trad op: de al dertig jaar geleden overleden popster was er natuurlijk niet zelf. Het hele concert lang was er een hologram van hem te zien.
Posted: April 24, 2018, 8:21 am