Nieuws

Onbekende vandalen hebben zaterdagmiddag in Berkel en Rodenrijs een personenauto toegetakeld. Ze wrikten de motorkap los en richtten daarmee flinke schade aan.
Posted: October 21, 2017, 8:25 pm
De Rotterdamse derby tussen Excelsior en Sparta is zaterdag in een gelijkspel geëindigd. Kralingen en Spangen hielden in een matige burenruzie de bordjes in evenwicht (1-1).
Posted: October 21, 2017, 7:36 pm
De brandweer is zaterdagavond in Hendrik-Ido-Ambacht met meerdere voertuigen uitgerukt voor wat achteraf een kleine brand bleek. Ongewoon veel mensen belden het alarmnummer over de brand. Daarom werd er snel opgeschaald.
Posted: October 21, 2017, 7:25 pm
Sven de Langen wordt komende maandag voorgedragen als nieuwe wethouder voor Onderwijs, Jeugd en Zorg in Rotterdam. Dat heeft de Rotterdamse CDA-fractie laten weten aan RTV Rijnmond. De Langen is volgens het CDA de beste kandidaat om scheidend wethouder Hugo de Jonge op te volgen.
Posted: October 21, 2017, 6:11 pm
Premier Rutte heeft zaterdag de drie aanstaande vicepremiers van zijn derde kabinet ontvangen. De Rotterdammers Hugo de Jonge (CDA) en Carola Schouten (CU) kwamen als tweede en derde langs.
Posted: October 21, 2017, 2:40 pm
Tegen de vroegere adviseur van de gemeente Rotterdam Tariq Ramadan is aangifte gedaan van seksueel geweld. De Franse schrijfster en activiste Henda Ayari schrijft op Facebook dat Ramadan haar in 2012 in een hotelkamer heeft verkracht. Ramadan ontkent.
Posted: October 21, 2017, 1:38 pm
In debatcentrum Arminius in Rotterdam wordt deze zaterdag de Jonge Klimaatagenda gepresenteerd. Daar hebben meer dan dertig jongerenorganisaties de afgelopen maanden aan geschreven.
Posted: October 21, 2017, 11:45 am
Een vergeten traditie is zaterdag op het strand van de Tweede Maasvlakte nieuw leven ingeblazen. Het paardenvissen is voor even (en misschien langer) terug.
Posted: October 21, 2017, 10:25 am
Het lijkt zo mooi, zegt de PvdA in Hellevoetsluis, maar er zitten een paar addertjes onder het gras. Daarom is de partij tegen de verkoop van de aandelen Eneco die de gemeente bezit.
Posted: October 21, 2017, 8:44 am
De politie is nog altijd op zoek naar de fietser die begin deze maand in Dordrecht een automobilist in zijn gezicht heeft gestoken. Het slachtoffer is een 47-jarige man uit Brielle.
Posted: October 21, 2017, 8:00 am
Op de Schiedamsedijk in Rotterdam zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee voetgangers geschept door een taxi. Ze raakten zwaargewond en zijn naar het Erasmus MC gebracht. Hoe ze eraan toe zijn is niet bekendgemaakt.
Posted: October 21, 2017, 5:56 am
Mark Rutte ontvangt zaterdag de drie vice-premiers van het nieuwe kabinet. Onder hen is Rotterdammer Hugo de Jonge die namens het CDA minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt in het kabinet Rutte III. De Rotterdamse Carola Schouten wordt namens de Christen-Unie ook vicepremier in het nieuwe kabinet.
Posted: October 20, 2017, 9:45 pm
Het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel houdt de deuren komende maandag gesloten. Alle lessen vervallen, zo laat de directie via de website van de school weten. Er zijn zorgen over de constructie van het gebouw dat in 2015 werd opgeleverd.
Posted: October 20, 2017, 8:40 pm
Schoonhoven, Escher en Ans Markus. Ze gaan binnenkort weer allemaal onder de hamer bij Vendu Notarishuis Rotterdam. Eerst zijn er eind oktober kijkdagen en vanaf 31 oktober is het veilen geblazen.
Posted: October 20, 2017, 8:07 pm
Een man uit Dordrecht die nog een celstraf had openstaan, is opgepakt bij een tankstation langs de A58. Hij reed rond in een ongekeurde én onverzekerde auto en had een vals identiteitsbewijs en drugs op zak.
Posted: October 20, 2017, 7:56 pm
Een hondenwagen van de politie is vrijdagavond tegen een personenauto gebotst in Capelle aan den IJssel. De Schenkelsedreef was daarom enige tijd in beide richtingen afgesloten voor onderzoek.
Posted: October 20, 2017, 7:55 pm
Liesbeth Vollemans heeft veel lotgenoten zien sterven. Ze is een van de weinige survivors. In de 'donkere en duistere' jaren tachtig zat zij middenin de Rotterdamse drugsscene. Heroïne stond centraal. Liesbeth wist het te overwinnen. "Ik zie de schoonheid van het leven weer."
Posted: October 20, 2017, 7:04 pm
In het centrum van Rotterdam is vrijdagmiddag een plaquette onthuld van de Rotterdamse jazz-zangeres Rita Reys. Het kunstwerk van 4 bij 6 meter hangt op de hoek van de Oude Binnenweg en de Jacobusstraat.
Posted: October 20, 2017, 6:29 pm
Feyenoord en Excelsior zijn goed begonnen aan de E-divisie, de officiële Eredivisie voor professionele gamers.
Posted: October 20, 2017, 6:13 pm
Samen hebben ze heel wat patatjes gebakken, broers Joop en Pim Verhage. Verhage Fastfood is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol bedrijf met 38 vestigingen. Het begon vijftig jaar geleden allemaal aan de Sikkelstraat in Rotterdam-Zuid.
Posted: October 20, 2017, 5:05 pm
Mario Been was vrijdag te gast in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. De Rotterdammer denkt dat Feyenoord het zondag lastig gaat krijgen in de Klassieker tegen Ajax. "Ik hoop op een gelijkspel, maar Ajax is favoriet," zegt hij.
Posted: October 20, 2017, 4:57 pm
De VVD Rotterdam wil auto's uit de binnenstad weren door veel meer gratis parkeerplekken aan de rand van de stad te creëren. Het liefst zien de liberalen vele honderden, misschien wel duizenden plekken bijgebouwd worden. Daarvoor is extra geld nodig.
Posted: October 20, 2017, 4:46 pm
Voor de Beneluxtunnel in de A4 richting Den Haag zijn vrijdagmiddag lange files ontstaan. Beide tunnels van zuid naar noord moesten dicht na een ongeval. De vertraging liep op tot bijna een uur.
Posted: October 20, 2017, 3:44 pm
Na acht jaar kan de West-Kruiskade in Rotterdam op eigen benen staan. Om dat te vieren was er begin oktober een eindfeest, maar er is nog een speciaal afscheid: de ondernemers hebben een liedje gemaakt inclusief videoclip.
Posted: October 20, 2017, 3:01 pm
Het Alblasserdamse verhuisbedrijf Mondial Movers heeft sinds deze week een wereldprimeur: een kantoorgevel die stroom opwekt én de hitte tegenhoudt. Het systeem is gebaseerd op techniek uit de ruimtevaart. Bedenker Stan de Ridder: "We zijn hiermee de eerste op aarde."
Posted: October 20, 2017, 2:42 pm