Nieuws

Pex Langenberg trad in mei 2014 aan als wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur in de gemeente Rotterdam. Hij werkte eerder als topambtenaar bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarvoor was hij wethouder in Leiden, van 1994 tot 1998.
Posted: February 22, 2018, 10:53 pm
"Ik ga niet over contracten tussen het Havenbedrijf en Europees Massagoed Overslagbedrijf", dat zei wethouder Adriaan Visser. Hij reageerde donderdag op kritiek van de linkse oppositie nadat het contract voor de doorvoer van steenkool via de Rotterdamse haven met 25 jaar is verlengd.
Posted: February 22, 2018, 10:46 pm
Na een melding over een vuurwapengevaarlijke misdadiger was de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam tijdelijk afgesloten op donderdagavond. De man wordt gezocht in verband met een grootschalig onderzoek en zou gezien zijn in een hotel, meldt de politie.
Posted: February 22, 2018, 10:28 pm
Hoe krijg je kinderen geïnteresseerd in de lokale politiek? Door ze de kans te geven om zelf ideeën te bedenken en deze te presenteren aan de gemeenteraad, dachten ze in Albrandswaard. Het Zuurstofplan van de leerlingen van de Don Bosco school uit Rhoon krijgt dan ook 2500 euro voor de uitvoering.
Posted: February 22, 2018, 10:00 pm
Het zijn foto's van de wijk Middelland in Rotterdam die de expositie toont. Scenes uit het roemruchte verleden van dit deel van Rotterdam West maar vooral veel trotse Middellanders. Bijna terloopse kiekjes zijn het, gemaakt en opgestuurd door bewoners en de trots druipt er van af.
Posted: February 22, 2018, 9:59 pm
De 'Dennenappel' is vrijdag in Rotterdam en je kunt er mee op de foto. Officieel heet de bokaal de TOTO KNVB Beker. Een bijzondere uitvoering dit seizoen want het is de honderdste keer dat er om het kleinood wordt gestreden.
Posted: February 22, 2018, 9:51 pm
"Een terechte keuze." VVD-raadslid Jan Willem Verheij is duidelijk over het opstappen van de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg. Onder Verheij's leiding was het rapport over de Hoekse Lijn opgesteld. "Onvoldoende regie, onvoldoende bestuurlijke aandacht en daar hoort een politieke consequentie bij."
Posted: February 22, 2018, 8:42 pm
De verwachte vorst van de komende dagen leidt bij schaatsers tot schaatskoorts. Kunnen we over een paar dagen dan echt het natuurijs op? Schaatsen worden alvast uit het vet gehaald, sportzaken hebben het extra druk en bij ijsclubs lopen de zenuwen op.
Posted: February 22, 2018, 8:27 pm
Winkels op zondag open of niet? Bouwen 'boven het spoor'? En welke partij is het strengst tegen Chemours? Daarover debatteerden de lijsttrekkers van zeven politieke partijen donderdagavond in Sliedrecht tijdens het debat van Radio Rijnmond en de lokale omroep Merwe RTV.
Posted: February 22, 2018, 7:58 pm
Een groot deel van de aardappeloogst op Goeree-Overflakkee kan gewoon weggegooid worden. Veel telers hebben te kampen met waterrot in de aardappelen. “Een verloren seizoen”, noemen de boeren het al.
Posted: February 22, 2018, 7:57 pm
“De Rondelenbuurt in Capelle is de laatste maanden geteisterd door inbraken. En daar zijn jullie verantwoordelijk voor”, zei de officier van Justitie tegen de twee verdachten. Tegen de 21-jarige man is 15 maanden geëist en tegen een 20-jarige Rotterdammer 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk.
Posted: February 22, 2018, 7:29 pm
De gemeente Rotterdam ziet vooralsnog geen reden voor een koerswijziging rondom verzorgingshuis De Evenaar in Rotterdam-Oosterflank. Dat laat het college weten in een brief aan de gemeenteraad.
Posted: February 22, 2018, 7:21 pm
In de Lamoen in Brielle is donderdagavond een auto over de kop geslagen. Onduidelijk is wat er precies is misgegaan. Volgens de eerste berichten was er sprake van een aanrijding tussen twee auto's.
Posted: February 22, 2018, 7:02 pm
Een Vlaardingse verdachte is vrijgesproken in een grote corruptiezaak bij het ministerie van Defensie en de politie. De zaak draaide om omkoping, zodat bepaalde auto's werden besteld voor het wagenpark van de overheidsdiensten.
Posted: February 22, 2018, 4:53 pm
"Mijn vader was idolaat van z'n broer, hij keek tegen hem op. Mijn vader had helemaal geen zelfvertrouwen en hij vond eigenlijk dat hij maar wat aan zat te klungelen", zegt Monique Chabot over haar vader Wim en oom Henk.
Posted: February 22, 2018, 4:39 pm
Twee vermeende Syriëgangers uit Rotterdam, die onlangs terugkeerden, zwijgen tegenover de politie. Tijdens een korte zitting donderdag op de rechtbank in Rotterdam waren zij ook niet aanwezig.
Posted: February 22, 2018, 4:23 pm
Rijnmond Nu gaat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen langs bij verschillende gemeenten in de regio. Tijdens het lijsttrekkersdebat woensdagavond in het gemeentehuis van Sliedrecht wordt besproken wat er te beleven valt in de gemeente, wat de problemen zijn en wat de gemeente Goeree-Overflakkee in de toekomst van plan is.
Posted: February 22, 2018, 4:19 pm
Vakbond FNV stelt Eurogrit aansprakelijk voor het aanleveren van met asbest vervuild staalgrit en voor de mogelijke gevolgen daarvan. In oktober 2017 werd het vuile staalgrit bij 140 bedrijven bezorgd. Het onderzoek naar de mogelijke blootstelling van de werknemers loopt nog.
Posted: February 22, 2018, 3:56 pm
De politie heeft in Rotterdam-Kralingen woensdagavond twee drugskoeriers aangehouden. Dat gebeurde na een korte achtervolging en nadat er twee waarschuwingsschoten waren gelost.
Posted: February 22, 2018, 3:44 pm
De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (Mobiliteit, D66) is donderdag opgestapt vanwege het debacle rond de Hoekse Lijn. Het ombouwen van de nieuwe metrolijn naar Hoek van Holland liep zo uit de hand dat het project 90 miljoen duurder uitvalt dan gepland en zeker veertien maanden later wordt opgeleverd.
Posted: February 22, 2018, 3:08 pm
Voor kiezers die nog niet helemaal scherp hebben wat er allemaal te kiezen valt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart, is sinds donderdag hulp beschikbaar. MijnStem helpt kiezers hun mening over lokale onderwerpen te vergelijken met die van de verschillende partijen.
Posted: February 22, 2018, 2:59 pm
De kritiek van de Rotterdamse gemeenteraad op het handelen van wethouder Pex Langenberg bij het ombouwen van de Hoekse Lijn, is hard. De raad verwijt hem dat hij te laat en te slap heeft opgetreden. Sommige partijen vinden dat de wethouder de consequenties onder ogen moet zien en dus moet opstappen.
Posted: February 22, 2018, 2:51 pm
Volgens John de Wolf moet er niet al te veel ophef worden gemaakt over het opstootje op de training bij Feyenoord, tussen Sven van Beek en Steven Berghuis. "Dit hoort erbij, laten we het niet groter maken dan het is," zegt de oud-verdediger van Feyenoord.
Posted: February 22, 2018, 2:05 pm
Spelers van Feyenoord en PSV komen zondag niet met lege handen het veld van De Kuip op. Voorafgaand aan de eredivisietopper nemen ze een hartmassageapparaat mee. Met de AED's vragen de spelers aandacht voor de Hartstichting.
Posted: February 22, 2018, 1:40 pm
Een deel van het Kruisplein in Rotterdam tegenover Centraal Station gaat binnenkort op de schop. Op de plek aan de westkant waar nu een grijs kantoorgebouw staat, komt een groot nieuwbouwcomplex.
Posted: February 22, 2018, 1:26 pm