Uitzicht op de skyline van Rotterdam

De Skyline van Rotterdam is de hoogste en ook het meest herkenbare vergezicht van Nederland. De hoge wolkenkrabbers, kantoorgebouwen, appartementencomplexen en de Euromast geven de Maasstad de allure van een wereldstad. Zeker in combinatie met de grote arm van de Maas en het havengebied aan de Noordzee. Ook de Erasmusbrug kan hier natuurlijk zelden in ontbreken.

Vanaf boven het naaktstrandje aan de Kralingse Plas

Aan de noordwest zijde van de Kralingse Plas is een klein gedeelte ingericht voor naaktrecreatie. Rechts op de foto. Het gebied is aangegeven met borden. Het naaktstrandje bestaat voornamelijk uit een zandstrand. Een klein gedeelte is grasweide. Op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig.

Molens aan de Kralingse Plas

Vroeger stonden in en om Rotterdam veel molens. Rond 1900 moeten er vanuit De Ster meer dan 150 molens zichtbaar geweest zijn. Ten noordwesten stonden meer dan 70 grote molens die de polders langs de Rotte drooghielden en in de richting van het centrum stonden de stadskorenmolens. Verder stonden direct aan de Kralingse Plas nog een aantal molens. Van deze molens zijn er maar een klein aantal over.

Het hertenkamp is aan de oostzijde van het bos

Aan de oostzijde van het bos bevindt zich het hertenkamp, waar damherten en pauwen rondlopen. In de buurt van het hertenkamp staan ook enkele volières. De acht boswachters die in het bos werkzaam zijn, geven voorlichting en verzorgen de dieren en volières.

Uitzicht over de Kralingse Plas

Het is soms moeilijk te beseffen dat je in zo grote wereld stad als Rotterdam. Toch de gelegenheid hebt om even te onthaasten. Het Kralingse Bos is zo unieke plek waar je zelfs naakt kan recreëren.

Het naaktstrandje in de herfst

Wanneer de dagen korte en kouder worden. Verandert ook het kleurpalet van het Kralingse Bos. Je kunt weliswaar niet meer naakt zonnen, maar een wandeling en van de natuur als omgeving genieten kan altijd.

Het naaktstrandje vanuit de lucht

Vanaf boven zie je links het naaktstrandje aan de Kralingse Plas. Het is niet echt groot, maar een heerlijke plek om een dagje naakt te recreëren. In de zomermaanden wordt deze gezellige plek veel bezocht.

Uitzicht vanaf het naaktstrandje op de Kralingse Plas

Het Kralingse Bos heeft misschien wel de rol van Central Park in New York. Het is dan genieten van de rust op slechts enkele minuten verwijderd van het drukke stadsleven!

Ingang naaktstrandje

De foto die je ziet is genomen in één van wintermaanden. Je ziet dat de Kralingse Plas bedekt is met ijs. Het kleurenpalet onderscheid zich in dat van de zomermaanden, maar is mooi om te zien. Wandelen langs de waterlijn van de Kralingse Plas is een aanraden.

Genomen aan de zijkant richting uitkijktoren The Boathouse

Het langer aanlegsteiger in de Kralingse Plas is niet alleen geschikt om op te wandelen of om er vanaf te duiken, maar voorziet in de zomermaanden een komen en gaan van bootjes.

Winter in het Kralingse Bos

Even lekker naar buiten. Dat kan zowel in de zomer als in de winter. Het Kralingse Bos heeft het allemaal. Genoeg te doen voor jong en oud.

Ingang naaktstrandje

Achter de ingang is het toegestaan naakt te recreëren. Je ligt beschut en je kan er naaktzonnen en zwemmen. Een kijkje nemen mag altijd, maar besef wel dat wanneer je blijft de dress code alles uit is. Zowel plezierig voor jezelf als voor de bezoekers van het naaktstrandje aan de Kralingse Plas

 

Naaktzwemmen 2018 Zuid Holland

Waar kun je in Zuid Holland naaktzwemmen. In 2018 kan je op meerdere plekken terecht.

Wie weet is er wel één bij jou in de buurt. Alle baden hebben een eigen aanbod: van een eenvoudig zwembad tot een zwemparadijs, wel of niet in verenigingsverband, met of zonder ledenpas en variërend van twee keer per week tot om de maand!

Zuid-Holland

Optisport Zwembad Zuid
Westfrankelandsedijk 3
3115 HG Schiedam
010 – 426 16 83
www.optisport.nl/zwembadzuid
Zwemvereniging Calamares
stichtingbluefountain@gmail.com

elke woensdag van 20.30-21.45 het hele jaar door!

Sportfondsenbad Delft
Weteringlaan 1
2613 WN Delft
Naturistische Zwemvereniging Delft (NZD)
plezier@zwemmen-nzd.nl
06 25 18 18 20
www.zwemmen-nzd.nl

elke zondag van 12.45-13.45 m.u.v. feestdagen, zomer-en kerstvakantie

Zwembad De Hoge Devel
Parklaan 3 3335 LM Zwijndrecht
078 610 20 23
www.hogedevel.nl
Naturistenvereniging Goed Af
zwemmen@goedaf.nl
06 11 84 14 88
www.goedaf.nl

t/m 8 april 2018 elke zondag 16.30 – 18.00, kassa open tot 17.00

Zwembad De Koornmolen
Tweemanspolder 6-A 2761 ED Zevenhuizen 0180 631 654 www.koornmolen.nl
Zevenhuizen Puur Natuur (NPN) via info@nfn.nl
half sept t/m eind april

zaterdag 16.30-18.00, kassa open 16.20-16.45

Zwembad Overbosch
Vlaskamp 3
2592 AA Den Haag
070 347 46 92
www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/sport/zwemmen-en-zwembaden/

elke zaterdag 08.00-10.15
neem bij 1e bezoek id mee voor aanvraag zwempas!

Zwembad Overschie
Burg. Koningssingel 45
3041 NK Rotterdam
010 415 70 64
www.rotterdamzwemt.nl/zwembad/overschie

elke zondag 09.45-10.45

Deel je ervaring(en) met andere. Zodat je weet wat je kunt verwachten in één van de baden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.