Het Kralingse Bos met de Kralingse Plas is een heerlijk recreatiegebied midden in Rotterdam. Rond de plas en in het bos is van alles te beleven. Het Kralingse Bos is dan ook al meerdere keren genomineerd als beste openbare ruimte van Nederland. Het is alleen kwestie van tijd wanneer deze wordt toegekend. Het gebied is zeer uitgestrekt; rond de 300 hectare, ongeveer 300 voetbalvelden groot.

Activiteiten en sporten

Het gebied van het Kralingse Bos is perfect om te sporten: skaten, wandelen, hardlopen, fietsen, paardrijden of zeilen, het is allemaal mogelijk. In het park lopen verscheidene wandelpaden die afzonderlijke namen hebben. Daarnaast zijn er hardloopbanen, fiets- en skateroutes en speciale ruiterpaden. Voor hardlopen of skaten is het rondje Kralingse Plas, vijf kilometer lang, een mooi parcours. En golven kan ook nog, want aan de oostkant van het Kralingse Bos ligt de Openbare Golfbaan Kralingen.

Een avontuurlijke activiteit in het Kralingse Bos is het Klimpark Fun Forest Rotterdam. Hier kun je klimmen in het bos op meerdere parcoursen met onder andere touwladders, wiebelbruggen en tokkelbanen! Kinderen (vanaf 8 jaar en een lengte van 1.30 meter) kunnen ook komen klimmen.

Bezoek de Kralingse Plas met kinderen

De Kralingse Plas is de perfecte locatie voor een dagje uit met kinderen. Aan de westkant van de Kralingse Plas zijn veel voorzieningen voor kinderen zoals grasvelden en speeltuinen. Er is een kabelbaan, een zandmachine en een waterglijbaan en natuurlijk zijn er ook schommels. Aan de westzijde is ook een strandje en een kinderbad te vinden dat vooral in de zomerperiode populair is. Maar ook in de gratis toegankelijke Kinderboerderij De Kraal zullen kinderen zich zeker vermaken.

Aan de noordkant van de Kralingse Plas aan de rand van het Kralingse Bos ligt een leuke speeltuin en grasweide. In de buurt hiervan bevindt zich een klein hertenkamp.

Rond de Kralingse Plas liggen een paar restaurants met ruime terrassen die een een schitterend uitzicht hebben op de skyline van Rotterdam. Het populaire Cafe Restaurant De Tuin ligt tussen de twee monumentale molens De Ster en De Lelie in. Door de mooie beschutte ligging aan de plas is het terras van De Tuin een favoriete plaats voor veel Rotterdammers. Ook omdat het beschikt over één van de beste terrassen van Rotterdam. In 2016 is aan de westkant van de plas The Harbour Club geopend. Maar ook het restaurant De Schone Lei en brasserie Taste hebben mooie terrassen die fraaie uitzichten bieden op de plas en het bos.

In het Kralingse Bos bevinden zich eethuis De Eekhoorn en twee pannnenkoekenrestaurants. Bij pannenkoekenhuis De Nachtegaal kun je kiezen uit 75 ambachtelijk gebakken pannenkoeken. Ook bij restaurant de Boshut De Big zijn pannenkoeken de specialiteit.

De vele grasvelden rond de Kralingse Plas zijn gemaakt om te picknicken. Barbecueën is toegestaan op de velden bij het strandbad aan het Langepad. De locatie staat aangegeven met borden; open vuur is verboden.

Watersport Kralingse Plas

Op de Kralingse Plas kun je varen, roeien, zeilen of surfen. Er zijn mogelijkheden om een zeilboot te huren voor een tochtje op de Kralingse Plas. Bij de zeilschool is het tevens mogelijk zeillessen te volgen.

Bezichtig de molens De Ster en De Lelie

Bezichtig van de molens De Ster en De Lelie. Zij zijn de enige nog werkende snuif- en specerijen molens in Nederland. Deze 18e eeuwse molens zijn rijksmonumenten en eigendom van de gemeente Rotterdam. De Ster en De Lelie zijn elke tweede zaterdag van de maand in bedrijf. De molens zijn dan te bezichtigen en er wordt uitleg gegeven over de productie van snuif en het malen van specerijen. Ook op donderdag zijn de molens vaak geopend.

Uitzicht op de skyline

Vanaf de oost- en noordzijde als vanaf het naaktstrandje van de Kralingse Plas heb je een formidabel uitzicht op de skyline van Rotterdam. Wie meer wil weten over het naaktstrandje kijk verder op de site.

Correcties voorbehouden en kunnen eventueel worden aangevuld.