Per 1 juli 2024 komt er een verbod op het fokken met herten van hertenkampen en kinderboerderijen. De kampen en boerderijen mogen wel hun huidige damherten behouden, maar er mogen geen nieuwe herten bij komen. Onbegrijpelijk, vinden een aantal Rotterdamse politiepartijen. Zij riepen het college daarom eerder dit jaar om de hertenkampen te behouden.

Het college gaat zich volop inzetten om het verdwijnen van de hertenkampen in Rotterdam tegen te houden.

Het college gaat in de komende tijd onderzoeken of de hertenkampen kunnen blijven bestaan met bijvoorbeeld een dierentuinvergunning. Mocht de gemeente niet tot een oplossing kunnen komen, dan wil men in gesprek gaan met de verantwoordelijke minister over het verbod.

Het besluit is goed nieuws voor de twee Rotterdamse partijen. “Wij accepteren het niet dat de hertenkampen zouden moeten verdwijnen. Is het antwoord van de wethouder. “Neem bijvoorbeeld het Kralingse hertenkamp. Die is er al zo lang als de weg naar Kralingen. Hertenkampen horen gewoon bij Rotterdam. Daarnaast is het bezoeken van de dieren niet alleen leuk, ook hebben de hertenkampen een educatief karakter.”

Verbod op fokken
Begin dit jaar besloot de minister dat het per 2024 voorbij moet zijn met het behoud van hertenkampen in Nederland. Tijdens een debat in de Tweede Kamer zei de minister dat hij snapt dat mensen het jammer vinden, maar dat het dierenwelzijn op nummer één moet komen. Ondanks het ‘Bambi-gevoel’ wat herten bij veel mensen opwekt.

Vanaf 1 juli 2024 (op z’n vroegst) mag er niet meer worden gefokt met de herten van hertenkampen en kinderboerderijen. De dieren die momenteel al leven in de kampen hoeven niet weg, maar er mogen geen nieuwe bijkomen. Zo zal er langzamerhand een einde komen aan hertenkampen in Nederland. Wordt vervolgd.

Toekomstige hertenkampen in Rotterdam
Getagd op: