De gemeente heeft de vistrap in het Kralingse Bos aangepakt. De passages werkte namelijk niet goed. Daarom komen er extra treden bij. Waardoor het voor de vissen verbetert.

Door de oude vispassages konden de vissen zich moeilijk verplaatsen vanwege teveel blokkades. Door herstel gaat de vistrap beter werken.

De watertrap is bedoelt om een doorgang voor vissen te geven, die uit de omliggende wateren meer naar de Kralingse Plas willen komen. Of juist omgekeerd. Want ook vissen hebben een uitstapje nodig!

Het lukt veel vissen niet om ‘naar boven’ te zwemmen. Daarom komen er nu extra lage traptreden in de vispassages. Zodat het hoogteverschil kleiner wordt om beter te overbruggen. Bespaar de vissen energie.

Het is belangrijk voor de vissen in Kralingse Plas. Die kunnen zich beter voortplanten en uiteindelijk zal de vispopulatie toenemen . Zodat meer biodiversiteit zal ontstaan in de Wolvenvallei en daaromheen. Oog en oor voor de natuur is wat we samen moeten koesteren.

In de noordwest hoek van de Kralingse Plas in Rotterdam is destijds een vistrap aangelegd. Deze zal gaan werken als een natuurvriendelijke delta van instromend water. Over de vistrap zullen bruggen worden geplaatst. Uiteindelijk moet het werk resulteren in een natuurvriendelijke en recreatieve locatie. Hierboven een filmpje van de aanleg.

Vistrap Kralingse Bos verbeterd
Getagd op:                 

Eén gedachte over “Vistrap Kralingse Bos verbeterd

  • 23/02/2024 om 11:57
    Permalink

    Na het eerdere fiasco van biologen hoop ik dat de nieuwe vistrap een succes mag worden na lange tijd een ontoegankelijk deel van het Kralingse Bos en de enorme kosten die de gemeenschap hieraan betaalt!
    Met Kralingse groet,
    Dorid Jansen

Reacties zijn gesloten.