Schrijf een nieuw bericht.

 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
40 berichten.
Hans schreef op 28/01/2024 om 10:03
Vandaag zondag en de zon schijnt. Heerlijk wandel weer om een kijkje nemen op het strandje en door het Kralingse bos te wandelen. De temperaturen mogen van mij omhoog. Genoeg winter geweest?
Trudy en Edith schreef op 13/11/2023 om 10:10
Wij zouden graag wat meer ervaringen willen lezen van bezoekers van het strandje. Nooit geweten dat er in Rotterdam een naaktstrandje is. Wij zouden daar meer van willen weten. Lijkt ons een mooie plek om deze in de warme maanden aan te doen.
Johan schreef op 22/01/2023 om 15:00
Fijn om te zien dat het strandje nog bestaat. We zijn daar jaren niet geweest. Ik zie wel veranderingen, bomen die zijn weggehaald en nieuw zand. We komen zodra het weer beter wordt is kijken.
Keyyesadku schreef op 07/07/2022 om 11:52
Het naturistenstrandje Kralingen is een relaxt strandje. Een groepje mensen onderhoud het strandje om het knus, veilig en gezellig te houden. Het imago van homostrandje begint te veranderen in een imago van een heerlijk plekje waar je tot rust kan komen met spirituele facetten. Je kunt kiezen om op het gras te liggen of op het zand. Ook kun je kiezen om een klein ommetje te maken in de knusse paden die begonnen als olifantspaden. Deze paden zijn nu meer begaanbaar gemaakt om er heerlijk te wandelen en te voorkomen dat het een afwerkplek is. Het ademt rust uit en oogt sprookjesachtig. Een zwart donker blubberig paadje is omgetoverd tot een klein "pleintje" waar je rustig je boterhammetje kunt eten en in de schaduw bijeen kunt komen. Er zijn primitieve zitjes en bankjes gemaakt door bezoekers. Er hangen dromenvangers in de bomen. De gemeente heeft recentelijk een klein mini meertje aangelegd waar bezoekers steentjes omheen leggen voor de sfeer. Op het zandgedeelte zijn bomen zodat je kunt kiezen om te liggen in de schaduw. Helaas haalt de gemeente steeds meer bomen weg. Een nadeel is ook dat de omringende begroeiing wordt verwijderd of te kort wordt gesnoeid. Zodoende ben je op bepaalde plekken zichtbaar voor omstanders die niets met naturisme te maken hebben. Mensen nemen zand mee van vakantie. Zodoende is er zand gestrooid van de kleine piramide uit Egypte, ligt er zand uit Tel Aviv en bevind zich een scheut Dode Zee in het Kralingse plas water. Mensen zijn er over het algemeen vriendelijk. Zo kan er spontaan een BBQ ontstaan en lekkers uitgedeeld worden of worden er spelletjes gedaan zoals frisbee. Let op! Open vuur is niet toegestaan. Hiervoor kan men een boete met een strafblad krijgen. Dat ligt aan het humeur van de agent. Dit is namelijk al eerder gebeurt. Soms komt men weg met een waarschuwing. Doe dit altijd in een vuurkorf! Dit geld ook buiten het naturisme strand. Soms worden er bloemen geplant of gezaaid voor verfraaiing. Eenden zijn tam en komen op je kleedje. Op dit strandje zijn wij diervriendelijk. Wij maken de sfeer en de gezelligheid. Wij respecteren elkaar en natuur.
Jolanda en Kees schreef op 25/07/2021 om 10:26
We zijn onlangs op het strandje geweest. Mooie locatie en een prettige sfeer. Redelijk wat privacy. Afscherming d.m.v. beplanting en heg. Je bent niet naakt te zien vanaf het textielstrand. We komen dat zeker nog is terug.
Jan van Dijk schreef op 05/07/2021 om 08:52
Zelfs een stadsstrandje kan al een probleem zijn voor een naturist met een beperking. Dus naturisten en vrijwilligers meld je aan via https://naturistmetbeperking.wordpress.com
Jolanda schreef op 26/04/2021 om 07:24
Ik heb het รฉรฉn en ander op de site gelezen. Wat mezelf nieuwsgierig maakt. Wat zijn de ervaringen als je (vrouw) alleen komt zonnen.

Jolanda
Hans schreef op 04/10/2020 om 12:59
Het zit er waarschijnlijk niet meer in om een bezoekje te brengen aan het naaktstrandje. Een bezoekje wel, maar je kleren uitdoen en heerlijk zonnen gaat weer een aantal maanden duren. Ik kom er graag en breng daar graag mijn vrijetijd door. Het was de afgelopen maanden heerlijk weer in Nederland. En weggaan naar het buitenland zat er toch niet in, met deze corona. Hoop op betere tijden zodat we weer normaal kunnen doen, maar wat is nog normaal in deze tijd. Gelukkig bied het strandje afleiding en rust. Zonnetje kom dan maar snel terug met je warmte. Zodat ik niet alleen kan genieten, maar ook al die andere mensen die deze plek fijn vinden om aan te doen.
Richard schreef op 13/08/2020 om 16:18
Ik kom er graag en regelmatig alleen of met mijn vrouw. Om vervolgens te genieten van de zon en te zwemmen in de Kralingse Plas. Omdat het momenteel erg warm is moet je voorzichtig zijn met zwemmen. Blauwalg kan op de loer liggen. Het valt ons op dat er steeds meer vrouwen zijn, alleen of met partner. Het is voor ons een prima plek om te ontspannen en te genieten. Wij komen er graag.
Peter schreef op 08/04/2020 om 16:59
Het was vandaag een heerlijke zonnige dag aan de Kralingse Plas. Helaas moesten we rond 14:30 uur onze spullen inpakken. Omdat de politie ons kwam vertellen dat het niet meer was toegestaan recreatief te blijven zonnen op het naaktstrandje. Ondanks dat we ruim meer dan 7 meter uit elkaar lagen. Begrijpelijk gezien de huidige situatie. We pakte onze spullen en moesten gaan. De twee politieagenten die ons ter fiets kwamen waarschuwen waren aardig en begripvol. Ik had juist voor deze zonnige dag verlof opgenomen gezien het heerlijke weer. Nu maar hopen op een nieuwe zonnige dag. Dat je weer kan genieten aan de Kralingse Plas.
John en Thea schreef op 09/03/2020 om 08:33
Wij maakte afgelopen zaterdag een wandeling door het Kralingse bos. Voordat we het wisten liepen we op het naaktstrandje. Het bos geef ons de nodige ontspanning. Wat ons opviel dat er veel begroeiing op het strand is en dat bomen onderwater staan. Waarschijnlijk slaat het water uit de plas te veel door. Zodat veel nat wordt en plantengroei op het zand toeneemt. Jammer dat daardoor het zand verdwijnt. Voor de rest een mooie plek voor naaktrecreatie.
Gerard schreef op 07/01/2020 om 20:19
Ik verlang zo naar het strandje. Verlang zo naar het voorjaar. Ben mezelf ervan bewust dat ik nog even moet wachten. Voordat ik naakt op het strandje kan genieten van de zon. Ik kom regelmatig en de sfeer is ongedwongen en een thuiskomen. Je kan totaal jezelf zijn. Ondanks dat er veel mannen komen is hier iedereen zoals ik zie welkom. Kom maar op met de warmte.
Peter schreef op 31/12/2019 om 09:40
Het jaar 2019 zit er zo goed als op, en nog even volhouden om vervolgens weer te kunnen genieten van het voorjaar. Laat de warmte maar komen. Ben deze maanden eigenlijk zat. Ik verlang naar de saamhorigheid en gezelligheid van het naaktstrandje en de natuur om me heen, met een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Mijn complimenten voor de site.
Astrid en Aalt schreef op 16/12/2019 om 18:18
Wij hebben zojuist de website bekeken en wisten niet dat je in het Kralingse Bos naakt kan zonnen. Voor ons is dat fijn om te weten. Want in het voorjaar willen wij een bezoekje brengen aan deze plek. Omdat wij dichtbij wonen. Wie heeft als stel ervaring met het bezoeken van deze plek. Wij lezen graag je bericht in het Gastenboek.
Jan en Sonja schreef op 08/10/2019 om 08:51
Was afgelopen maanden regelmatig op het naaktstrandje geweest met mijn vrouw. Ik snap waarom er weinig vrouwen alleen komen. Er komen cruisers die andere bedoelingen hebben dan naaktzonnen. Verder is er niks mis mee. Behalve dan iets meer faciliteiten. Zoals een wc, afspoel douch, picknick tafel en droog zand. Het water uit de plas trek te veel onder de grond door. Waardoor begroeiing op het strand ontstaat en het zand vochtig blijft.
Jasper schreef op 03/07/2019 om 11:31
Ik heb al een aantal keren het naaktstrandje bezocht. Het is echt een fijne plek aan de Kralingse Plas om aan te doen. Ik kom er graag. Het is ontspannen en erg gezellig. Bovendien best druk, maar nog altijd veel mannen. Iets meer jongeren en diversiteit zou het nog meer gezellige maken.
Koen De Sutter schreef op 10/04/2019 om 21:43
Ik wil graag maar twijfel steeds en durf de eerste stap niet te zetten. Omdat ik in het verleden ben lastiggevallen. Omdat ik slank en licht gespierd ben. Sommigen zitten je constant te begluren. Jullie advies. Hoe hiermee om te gaan?
Marjolein D schreef op 21/12/2018 om 10:59
Er is veel parkeergelegenheid. Gelukkig gratis. Daarnaast zijn er veel eet en drink gelegenheden. Je kunt er wandelen, hardlopen, fietsen of gewoon lekker relaxen op bijvoorbeeld het naaktstrandje. Vanaf eind maart heb je geen last van loslopende honden.
Laura en Jan schreef op 21/12/2018 om 10:53
Zo tussen al die snelwegen verwacht je niet veel rust, maar het Kralingse bos biedt dat wel. Mooie wandelpaden, leuke tentjes onderweg en prachtige plas. Het is eveneens een heerlijke plek om samen te sporten.
Ronald schreef op 27/09/2018 om 09:55
Misschien wel de laatste mooi dag van het jaar en vrij van het werk. Ik ga deze dag nog heerlijk doorbrengen op het strandje. Voordat het echt koud wordt. Wie weet zien we elkaar en anders tot volgend jaar.