Let op de omleidingsroutes

Op zondag 9 april 2017 de Marathon van Rotterdam. Deze begint om 10:30 op de Coolsingel in Rotterdam. De beste atleten finishen al om 12:00, maar de finish blijft open voor de recreanten tot ca. 16:00 uur.

Automobilisten kunnen het centrum van Rotterdam dit weekeinde beter mijden. In verband met de marathon zijn, net als bij vorige edities, veel wegen afgesloten voor verkeer.

Deelnemers van de marathon lopen een parcours door heel Rotterdam, met de binnenstad als startpunt. Wie dit weekend in Rotterdam met de auto op pad wil, moet tijdig de deur uit of rekening houden met omleidingen. Delen van de stad zijn zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur afgesloten. Op zondag is dat het geval tussen 7.00 tot 17.45 uur.

Parcours van de Rotterdam Marathon
De Marathon van Rotterdam loopt dwars door de stad. De start en finish zijn op de Coolsingel en het ziet er dan ook zwart van de mensen! Tijdens de eerste 25 kilometer lopen de atleten over de Erasmusbrug richting Rotterdam-Zuid en terug. De tweede helft van het parcours loopt via het oosten van Rotterdam en door het Kralingse Bos weer terug naar de Coolsingel.

Toeschouwers Rotterdam Marathon
Vooral tijdens de laatste 15 kilometer van de Rotterdam Marathon hebben de lopers een steuntje in de rug nodig. In het Kralingse Bos zijn veel plekken waar je de Marathon gratis en goed kunt zien.

De gemeente adviseert deelnemers en toeschouwers om te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Mensen die met de auto komen, kunnen het best gebruikmaken van de gratis P+R parkeerlocaties buiten het centrum. De parkeergarages Kralingse Zoom, Slinge en Alexander zijn dit weekend gratis voor automobilisten die verder reizen met het openbaar vervoer.
 
De RET rijdt tijdens het sportevenement andere routes. Vanaf vanavond 19.00 uur tot en met zondag 9 april 2017 gelden omleidingen voor enkele trams (21, 23 en 24) en BOB-bussen (5, 7, 11 en 16). Reizigers worden geadviseerd om zoveel mogelijk gebruik te maken van metro’s en de digitale reisplanner.

 

 

 

37ste editie van de Marathon Rotterdam
Getagd op: