De boulevard en het fietspad aan het Kralingse bos zijn momenteel voor zes weken afgesloten in verband met het EK Paardensport. De boulevard biedt een schitterend uitzicht op de Kralingse plas en de skyline van Rotterdam.

Daarnaast is het een belangrijke toegangsweg voor het recreatiegebied en ook een doorgangsweg van en naar Rotterdam Alexander. Veel Rotterdammers maken hier dagelijks gebruik van. Men is van mening dat parken zo veel mogelijk toegankelijk moeten blijven voor alle Rotterdammers tijdens de zomermaanden.

Eerder zijn er afspraken gemaakt over het zo snel mogelijk op- en afbouwen van festivals in parken. Maar nu wordt een park dus voor zes weken afgesloten voor publiek. De politiek vraagt het stadsbestuur de toegangsweg zo snel mogelijk weer vrij te maken. ‘Het is een slechte zaak dat de boulevard in het Kralingse Bos voor zes weken wordt afgesloten voor een evenement.

Het bos heeft een belangrijke functie voor de wijk maar ook voor bewoners uit heel Rotterdam. Veel bewoners komen er picknicken, wandelen of fietsen. Een evenement in een park kan heel leuk zijn maar parken moeten wel toegankelijk blijven voor publiek.’ Er is een petitie online tegen de afsluitingen. De ondertekenaars van de petitie zijn vooral boos over het feit dat het veelgebruikte fietspad erg lang dicht is.

Het EK vindt van 19 tot en met 25 augustus plaats, maar sinds 29 juli zijn delen van het bos al afgesloten.

Kralingse Bos afgesloten
Getagd op: