Elke Rotterdammer weet het, er wordt altijd wel ergens gewerkt aan de stad. Met verschillende projecten houdt de gemeente de buitenruimte in vorm en maakt die leefbaarder, groener en klimaatbestendiger. De nieuwe app ‘Rotterdam aan de slag!’ verbetert de communicatie tussen de gemeente en de Rotterdammers, laat bewoners participeren en geeft actuele informatie over gemeentelijke werkzaamheden in Kralingen en Crooswijk.

Zo werkt Rotterdam aan de slag!
Op een handige overzichtskaart ziet de gebruiker van de app in één oogopslag waar de gemeente een project uitvoert of gaat uitvoeren in Kralingen en Crooswijk. Wie op de hoogte wil blijven van werkzaamheden in de eigen buurt, kan een adres invoeren en daarna de gewenste straal rond dit adres instellen. De gebruiker ontvangt dan meldingen over alle projecten binnen de aangegeven straal. Zelf informatie opzoeken kan ook. De app geeft projectomschrijvingen, de planning, actualiteiten, omleidingsroutes en achtergrondinformatie weer. Vragen, opmerkingen of suggesties kan de gebruiker doorgeven via een contactknop onder elk project.

Wat vindt u ervan?
Tijdens werkzaamheden kunnen zich onverwachte ontwikkelingen voordoen, die hinder geven of de planning beïnvloeden. Dan kan via de app een pushbericht verstuurd worden met informatie over de veranderingen. De gemeente zendt ook pushberichten om Rotterdammers te vragen mee te denken over bepaalde onderwerpen, zodat suggesties en wensen waar mogelijk gelijk meegenomen kunnen worden in de werkzaamheden. U kunt zelf aangeven of u pushberichten wilt ontvangen of niet.

De nieuwsbrief blijft
De app is een hulpmiddel om geïnteresseerde buurtbewoners te informeren en betrekken. Voordat de gemeente in een bepaalde straat aan de slag gaat krijgen bewoners ook nog steeds een nieuwsbrief in de bus. Wie niet vlak bij het werkvak woont, maar wel in de buurt, krijgt geen nieuwsbrief. Met deze app zijn ook de overburen toch altijd op de hoogte!

Uitproberen en leren
Sommige inwoners van Kralingen en Crooswijk zal de app bekend voorkomen. Deze werd namelijk al eerder gelanceerd, om uit te vinden wat het beste werkt voor geïnteresseerde Rotterdammers. De nieuwe app is een verbeterde versie met iets andere functionaliteiten om de communicatie tussen gemeente en inwoners verder te verbeteren. Maar de communicatie kan altijd nog beter. Suggesties om de app verder te optimaliseren zijn dan ook welkom.

De app gaat nu nog over projecten alleen in Kralingen en Crooswijk. Als dat een succes blijkt te zijn, worden ook projecten in de rest van Rotterdam in fases opgenomen in de app.

Bron: gemeente Rotterdam

Rotterdam aan de slag!
Getagd op: