Het is erg gesteld met de visstand in de Kralingse Plas. Dat blijkt uit de jaarlijkse visstand controle van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard die in Rotterdam werd gehouden.

Het polderbestuur concludeert dat het aantal onderwaterwezens in de plas in het oosten van de stad niet is toegenomen ten opzichte van 2016. In dat jaar was het ook slecht gesteld met de visstand. Toen werd vermoed dat de lage visstand werd veroorzaakt door het gebruik van waterstofperoxide, om de gevreesde blauwalg tegen te gaan. Wat nog altijd niet structureel is aangepakt.

Vissen weigeren al jaren om een familie te stichten in de Kralingse Plas. In 2011 opende toenmalig wethouder Alexandra van Huffelen een zogeheten vistrap, een kunstmatige beek waarlangs vissen stroomopwaarts een stuw kunnen passeren. Het bericht van toen is eveneens te lezen op alles uit.  De tonnen kostende trap heeft nog altijd niet geleid tot meer vissen in de Kralingse Plas.

Na de schoonmaakbeurt van de plas in 2014 ziet het jonge leven er goed uit.  Helaas was dat voor korte duur. Een filmpje van Kees en Barry van Rijswijk

 

Belabberde visstand Kralingse Plas
Getagd op: