Inmiddels zijn 58 stadsplanken gemaakt van een esdoorn uit het Kralingse Bos en zijn onlangs in de verkoop gegaan.

Daarmee is de allereerste serie Stadsplanken in onze stad een feit. De 58 stuks komen uit een esdoorn die van 1963 tot 2016 in het Kralingse Bos stond. Stadsplank, een Amsterdams bedrijf met als motto Hout van je stad, ging de samenwerking aan met Buurman Bouwmaterialen in Rotterdam. “De planken zijn ontwikkeld en lokaal geproduceerd in 010.

“We zijn hiermee in Amsterdam begonnen en willen dit concept naar meerdere andere steden brengen. We werken beide volgens het principe van de circulaire economie. We hebben een klik en zo was een samenwerking snel gesmeed. We hebben de eerste serie net klaar. Het bedrijf zal in Rotterdam er verhaal over doen omdat ‘de makers’ van de stad zelf deze aandacht verdienen.”

Rotterdammers schreeuwen nu al om deze unieke plankjes, te gebruiken als broodplankje, snijplank, kaasplanken of wat al niet meer. Geïnteresseerden vragen wanneer de 58 exemplaren in de webshop komen en waar ze te bestellen zijn. Vele vragen om blijvende aandacht. En zo is dit Rotterdamse stadsplankie al voor de aankondiging een ware hit.

Wat ooit afval was krijgt bij deze makers een tweede leven. “Met creativiteit is ieder restmateriaal inspiratie voor iets nieuws. Een kast van oude expositiepanelen, krukjes van bouwafval of een bank van afgekeurd hout. Zo hergebruiken en upcyclen we al die mooie materialen tot unieke meubels.”

Eén van de oprichters ging al op de foto met de plank. Ook op LinkedIn krijgt de Rotterdamse Stadsplank veel complimenten en tips uit andere steden.

Stadsplanken van esdoorn uit het Kralingse Bos
Getagd op: