bos_fes1Duizenden festivalgangers gingen los tijdens de vijfde editie van Boothstock. Op de muziek van dj’s als Basement Jaxx, Michel de Hey en Roog & Erick E ging het publiek compleet uit zijn dak. Het weer zat de organisatie mee en ook het terrein in het Kralingse Bos was goed begaanbaar.

Het festival trok zo’n 9000 bezoekers, veel meer dan toen het feest nog in het Zuiderpark werd gehouden. Het publiek kon genieten bij drie podia en zelfs dansen op het strandje bij de Kralingse Plas.

Michel de Hey had dit jaar een eigen stage aan de Kralingse Plas. Een eer, vindt hij. ,,Ik ben een halve Rotterdammer, ik heb een warm gevoel bij Boothstock.

Klachten
Niet iedereen was even blij met het dancefestival in het Kralingse Bos. Milieudienst DCMR kreeg 15 klachten binnen van omwonenden. Uit metingen van de dienst bleek echter dat het geluid niet harder stond dan afgesproken.

De politie hield bij het festivalterrein 35 mensen aan voor het bezit van harddrugs. Agenten waren met meerdere politiehonden bij het terrein aanwezig. Voor de rest was het een gezellig feest.

bos_fes2

Het is nog onbekend of het feest volgend jaar op dezelfde plaats wordt georganiseerd.

Boothstock in het Kralingse Bos