Ook in Rotterdam zijn er genoeg plekken die een bezoekje waard zijn. Mooie natuurplekjes om een leuke vakantie in eigen stad te beleven!

Het Park, het Kralingse Bos en het Zuiderpark zijn bekende groene plekjes in de stad. Maar er zijn ook plekken die vaak nog rustiger zijn en mooiere groenvoorzieningen hebben. Die kennen veel mensen niet, omdat dat kleine verborgen pareltjes zijn.

Oase in de stad: Historische Tuin Schoonoord
De eerste tip ligt in Rotterdam-Centrum. “Schoonoord ligt net naast het park van de Euromast. Dat is echt een prachtig stukje wilde natuur met grote bomen erin. Als je daar loopt, lijkt het net of je ver buiten Rotterdam bent. Terwijl als je goed kijkt, zie je net voorbij de toppen van de bomen de grote herenhuizen van de Parklaan en de Westzeedijk.

Historische Tuin Schoonoord

Weinig mensen kennen de Historische Tuin Schoonoord, omdat je echt moet weten dat het er zit en er ook geen evenementen worden gehouden. Veel mensen die jaren in Rotterdam wonen hebben nog nooit gehoord van deze plek.

Sierlijke planten in de Botanische Tuin Kralingen
Een ander pareltje is de Botanische Tuin Kralingen. Die heeft z’n ingang aan de Kralingse Plaslaan. Er staat een mooie collectie van allerlei soorten planten, Hier heb je meer sierplanten dan je in Schoonoord hebt. Het is wat meer gericht op mooie bollen in het voorjaar, maar ook geneeskrachtige planten, vijvers met moerascypressen. Een verrassing op een stukje van twee hectares. Bezoekers dienen zich voor de Botanische tuin via de website op te geven.

Botanische Tuin Kralingen

Groene topper: Arboretum Trompenburg
“Qua grootte en collectie is dit de topper van Rotterdam. Iedere keer als je daar komt ben je weer verbaasd. Je leert weer iets van wat je ziet bloeien. Tjongejonge, wat kan dat mooi zijn. Deze verborgen parel is geweldig!

Arboretum Trompenburg

In Trompenburg kan je het hele jaar wandelen en genieten van groen. En in de hele maand juli is daar de Maaltuin, een foodevenement. Iedereen die dat wil kan zich opgeven voor een prachtig botanisch menu.

Groene pareltjes in Rotterdam
Getagd op: