Illustratie Maaike Wijnands

Bijna iedereen kent het Kralingse Bos. Zeker als je in Rotterdam woonachtig bent. Veel Rotterdammers gebruiken het prachtige groen als achtertuin: in elk seizoen is er wel iets bijzonders te beleven. En toch is er geen naslagwerk over wat er allemaal in het bos te doen en te vinden is. Of over hoe het vroeger is geweest. Wie er dagelijks komen weten hoe mooi het bos is. Daarom verschijnt deze zomer de eerste uitgave over de groene long van Rotterdam: ‘Het Kralingse Bos, Geïllustreerd portret van een groots stadspark’.
 
Van schaapsherder tot paardenmeisje
Wie werken, wandelen, sporten en feesten er in het bos? Om daar achter te komen gaan we in het boek op pad met boswachters en vrijwilligers, sluiten we aan bij de vele sportverenigingen en helpen we op de kinderboerderij. We gaan op bezoek bij de molens, restaurants en festivals en spitten in de geschiedenis. Bijzondere aandacht is er voor de vele soorten planten en dieren, die nauwkeurig zijn gevisualiseerd, om de kracht van de natuur in dit stuk Rotterdam te onderstrepen. We interviewen buurtbewoners en dagelijkse gebruikers, van ponymeisje tot wedstrijdkanoër en van schaapsherder tot marathonkampioen. Dit alles komt samen in een rijk, inspirerend en onmisbaar document, waarin het Kralingse Bos de stralende hoofdpersoon is. Het boek levert een belangrijke bijdrage aan de overdracht van kennis over de natuur en een bijzonder erfgoed aan de hele Rotterdamse bevolking.

Over de makers
Sinds enkele jaren zijn illustrator Maaike Wijnands (Oehoe Infographics) en schrijver Zita Bebenroth (Roth Illustration) gefascineerd door de schoonheid, natuur en veelzijdigheid van het Kralingse Bos, als groene long in de prachtige stad Rotterdam. Daarom besloten zij een eerbetoon te maken aan dit mooie bos, met een geïllustreerd werk. Maaike tekent het bos van voor naar achter, in elk seizoen, en met iedere gebruiker in beeld. Zita maakt de bijbehorende portretten in tekst.

Praktische info
Het boek ‘Het Kralingse Bos. Geïllustreerd portret van een groots stadspark’ zal vanaf de zomer van 2017 verkrijgbaar zijn in diverse Rotterdamse winkels. Het boek telt 108 pagina’s en is volledig met de hand geïllustreerd en wordt hoogwaardig gedrukt. Met een voorwoord van burgemeester Aboutaleb.

De productie van het Kralingse Bos boek is mede mogelijk gemaakt door de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk.

Het Kralingse Bos. Geïllustreerd portret van een groots stadspark
Getagd op: