Kan in de toekomst het Kralingse Bos nog beter gebruikt worden? En is het wel klaar voor de komende 20 jaar. Wat als er bijvoorbeeld een woonwijk naast het Kralingse Bos wordt gebouwd. Hoe gaan we er dan meeom? Betrokkenen en belangstellenden wordt om een reactie gevraagd. Want een nieuwe visie op het grootste stadspark van Rotterdam moet de ontwikkeling van de stad aankunnen.
Een periode van 20 jaar is sneller om dan je denkt. Een nieuwe visie om het park in stand te houden is dan hard nodig, omdat het bos en park populairder zijn dan ooit verdient het aandacht. Maar in de praktijk kunnen sommige functies elkaar in de weg staan. Grote festivals zoals bijvoorbeeld CHIO en Boothstock vernielden vaak de grond voor recreanten in de zomer. Barbecuers ruimen soms hun rommel niet op. Terwijl er in de omgeving genoeg afvalbakken aanwezig zijn.
Toiletten voor het aantal bezoekers zijn er te weinig en kost bovendien één euro per keer. Nog altijd zijn er geen picknicktafels als een douch om jezelf af te kunnen spoelen. Het zijn zomaar wat klachten over het gebruik van het Kralingse Bos. De gemeente Rotterdam vraagt bezoekers, omwonenden, sporters, festivalbezoekers en barbecuers naar hun wensen voor het bos en park. Welke faciliteiten en sportvoorzieningen zijn er nodig? Is er wel genoeg verlichting?
Alle reacties moeten uiteindelijk leiden tot een eenduidige visie op de toekomst van het park- Kralingse Bos. De bijeenkomst vond plaats op 29 september 2016 bij de Jockeyclub aan de Kralingseweg 120 in Rotterdam.
Bron: RTV Rijnmond