Wees niet bang, het Kralingse Bos wordt niet gekapt voor sojateelt…. Woensdag 22 februari hingen er op tientallen bomen in het Kralingse Bos pamfletten over bomenkap. De bomen zouden gekapt gaan worden om plaats te maken voor een sojaplantage ten behoeve van veevoer. Het gaat echter om een van Milieudefensie, die aandacht wil voor de gevolgen van de sojateelt in Zuid-Amerika.
 
Voor de Nederlandse zuivelproductie is de afgelopen 20 jaar oerwoud en andere natuur ter grootte van 90.000 voetbalvelden verdwenen in Zuid-Amerika. De actie in het Kralingse Bos is onderdeel van een landelijke actiedag waarbij 15 stadsparken symbolisch worden gekapt om mensen bewust te maken van de gevolgen van de sojateelt in Zuid-Amerika.

Actievoerder Janny Ramakers: “Als in Rotterdam het Kralingse Bos afgesloten zou worden om plaats te maken voor een sojaplantage, zou de stad te klein zijn. In Zuid-Amerika heeft de ontbossing en landonteigening voor grootschalige sojateelt van de afgelopen twintig jaar nog steeds impact op de lokale bevolking.” Milieudefensie wil dat we in Nederland onze koeien voeren met Europees veevoer.

Benieuwd naar de omvang van het probleem?
Om het probleem nog duidelijker te maken, kun je een berekening maken. Hoeveel van jouw favoriete park zou verdwijnen voor de melkbehoefte van jouw stad? Als het goed is ontvang je al iets binnen een uur!

Dit artikel verdient zeker meer aandacht. Kijk voor meer informatie op de site.

Het Kralingse Bos wordt niet gekapt
Getagd op: