In Rotterdam-Crooswijk begon onlangs straatkunstcollectief Rewriters010

Een project met internationale allure. Met de hulp van The Bushwick Collective, tien wereldberoemde graffiti-artists uit New York, toveren zij de gevel van een oud woningblok om in een graffitikunstwerk.
 
Aan de Boezemstraat is hard gewerkt aan de schildering, die als thema el en hel’ heeft. De achtergrond staat alvast: lichtblauw met wit voor de hemel en diep zwart met rood voor de hel. De kleuren steken fel af tegen het grauwe baksteen van de omringende gebouwen.
 
De kunstenaars voegde d.m.v. een hoogwerker een ingewikkeld paars en wit patroon toe ter hoogte van de derde verdieping. Drie anderen waren op grondniveau bezig met het uitzetten van hun ontwerpen.
 
Daniel Claessens van Rewriters010 wist niet wat hem overkwam toen de telefoon ging. ,,Tussen alle standaard telefoontjes had opgenomen had ik opeens iemand van The Bushwick Collective aan de lijn.”
 
De New Yorkers behoren tot de allergrootste namen in de graffitikunst. ,,Ze zijn van de eerste en tweede generatie kunstenaars uit New York, waar het allemaal begon.” Met hun werk inspireerden de New Yorkers kunstenaars overal ter wereld om de spuitbus op te pakken.,,Iedereen die zelf ook straatkunst maakt, weet wie ze zijn en kent hun werk.”

De graffiti-artists worden door bedrijven overal ter wereld ingevlogen voor klussen. Dat combineren ze met het maken van gratis schilderingen op plekken in steden die wel wat kleur kunnen gebruiken.

De keus viel op een blok leegstaande panden aan de Boezemstraat. Het canvas strekt zich uit tussen de Vaandrigstraat en de Tamboerstraat en gaat ook nog een stukje de hoek om.

Het kunstwerk zal beperkt te zien zijn omdat de huizen binnen afzienbare tijd worden gesloopt.

De in totaal twintig kunstenaars uit binnen- en buitenland verleende hun medewerking.

 

New Yorkse graffiti op lege muren in Rotterdam Crooswijk
Getagd op: