Het Kralingse Bos (200 ha) in Rotterdam is een prachtig, groot stadspark gelegen rond de Kralingse Plas. Het park is ingedeeld in verschillende zones en elke zone heeft zo z’n eigen bestemming en regels. In het oostelijke deel (park) mogen honden het gehele jaar los, met uitzondering van de Plaszoom. In het noordelijke deel (bos) moeten honden tussen 21 maart en 1 oktober aan de lijn, behalve langs de buitenste rand. In het westelijke deel (recreatief) zijn honden tussen 21 maart en 1 oktober niet toegestaan op bijvoorbeeld de stranden en moeten ze op de velden aan de lijn. Zie e plattegrond van de gemeente Rotterdam.

Aan de bovenkant van het het grote strand (zie plattegrond), ligt een speciaal hondenstrandje. Honden mogen hier het hele jaar los en kunnen zo het water in. Na 21 september mogen honden ook los op het grote strand.

De paden die door het Kralingse Bos lopen, zijn vrijwel allemaal geasfalteerd. Hierdoor is dit losloopgebied uitstekend geschikt voor rolstoelgebruikers en mindervaliden.

Parkeren is (gratis) bij Pannenkoekenhuis De Nachtegaal aan de Prinses Beatrixlaan 11 of aan de Kralingse Plaslaan. Andere leuke startpunten voor een wandeling zijn: Brasserie Taste – Langepad 2 De Eekhoorn – Prinses Beatrixlaan 24 De Tuin – Plaszoom 354 De Schone Lei of Plaszoom 500

Klik op deze link voor meer hondenlosloopgebieden en uitlaatzones in Rotterdam of download de pdf voor meer informatie.

Honden los in het Kralingse Bos
Getagd op: