Het is altijd een verrassing om te zien hoe het kleine stadsstrandje voor naaktrecreatie erbij ligt. Het is eind maart en doen een bezoekje. Het naaktstrandje is het laatste stukje van het strandbad aan de Kralingse Plas. Op warme dagen kan het zowel op het naaktstrandje als het gewone strand erg druk zijn en ben je niet zichtbaar vanaf het fietspad.

En als de beplanting toeneemt is er voldoende bescherming vanaf het textielstrand en zit je op het naaktstrandje uit het zicht.  Er is ongeveer 0,5 ha aan  ligweide, gedeeltelijk begroeid met bomen en struiken.

De bereikbaarheid met het OV is matig. Vanaf CS met bus 38 richting Crooswijk, uitstappen halte Nieuwe Crooswijkseweg en dan nog minimaal 15 minuten lopen. Gebruik van een OV-fiets is handiger.

Het is eind maart en de temperaturen nemen toe. Een dag om heerlijk erop uit te gaan. We doen een rondje Rotterdam en doen eveneens het naaktstrandje aan, aan de Kralinge Plas. De Gemeente is volop bezig om het bos in gereedheid brengen voor de komende zomermaanden. Wandelpaden worden gerestaureerd, er vindt algehele onderhoud aan toestellen en het zand op de stranden wordt omgeploegd.

Het naaktstrandje ligt aan de westzijde van de Kralingse Plas, langs de Beatrixlaan aan de uiterste noordzijde van het strandbad. Er is één toegangsweg tot het naaktstrandje. Bekijk de foto’s.

Het strand is eveneens goed bereikbaar met de fiets.

Naaktrecreatie Rotterdam
Getagd op: