Kenmerkend voor het Kralingse Bos is de ligging om de Kralingse Plas. Het gebied is ongeveer 200 hectare groot en wordt begrensd door de Kralingse Plaslaan, de Kralingseweg, de Bosdreef en de Boszoom.

De helft van de oppervlakte bestaat uit water, de andere helft uit bos en grasland. Langs de plas liggen enkele horecagelegenheden en twee molens. Er is een zeilhaven en rond het Lange Pad bevinden zich atletiekvelden.

Het recreatiestrand wordt ’s zomers, met het lekkere weer veel bezocht.
In het bos bevindt zich een hertenkamp, een pannenkoekenhuis, een kinderboerderij, een golfbaan en een trimbaan. Het Kralingse Bos is sinds lange tijd ook het toneel van het Concours Hippique Internationale Officiel (CHIO).

klik op afbeelding om te vergroten.

Strand en naaktstrand in het Kralingse Bos
Naast het textielstrand is er aan de noordwest zijde van de plas een klein gedeelte ingericht voor naaktrecreatie. Er zijn onlangs nieuwe aanwijzingsboren geplaatst waarop het gebied is aangegeven, met de nodige aanvullende informatie.

Het naaktstrandje bestaat voornamelijk uit een zandstrand. Een klein gedeelte is grasweide. Op het naaktstrand zijn helaas geen voorzieningen aanwezig. (toilet is op ongeveer 500 meter afstand).

Nieuwe aanwijzingsborden
Getagd op: