Omschrijving:  Een mooi stuk natuur midden in Rotterdam. Het bos is mooi gelegen aan de plas en geeft vele recreatie mogelijkheden. Wandelen, zwemmen, fietsen, een kinderboerderij, een strandbad met speeltoestellen voor de kinderen, een hertenkampen een botanische tuin nodigen uit tot een bezoek.

rolstoel Het betreft hier een route van circa:  5 km

Markering: Ontbreekt. Loop een rondje om de plas en houdt het water steeds aan de linker hand. Driekwart van de plas wordt ook omringd door “bos”. Hierin liggen goed begaanbare fietspaden. Ook daar kun je goed van de natuur genieten.

Kaart: klik hier voor een kaart

Begeleiding: niet nodig, paden zijn geasfalteerd.

Bereikbaar: Plaszoom, 3062 Cl Rotterdam. Parkeergelegenheid langs de Plaszoom of op parkeerplaats voorbij de molens.

Startplaats: Parkeerplaats aan de Plaszoom nabij de molens.

Breedtegraad:  51° 55,965 N | Lengtegraad:  4° 31,320 E

Bijzonderheden in het Kralingse Bos: De Heemtuin, Langepad, te bereiken via een korte brug, waarna een rood gravelpad volgt. De route over de vlonder wordt afgeraden i.v.m. Haakse bochten en beperkte breedte. Ook is er een heuveltje van ongeveer een meter hoog.

Faciliteiten:  Brasserie de Schone Lei. Ingang met drempel waarbij hulp gewenst is. Ruim toilet zonder aanpassingen. Voor elektrische rolstoelen helaas niet toegankelijk.

Kinderboerderij De Kraal, Langepad 60 heeft een aangepast toilet.

Pannekoekenhuis de Nachtegaal. Toegankelijk met een drempel van ongeveer 4 cm. Aangepast toilet aanwezig.

Brasserie Taste. Om binnen te komen moet er een drempel van ongeveer 5 cm worden genomen. Het terras is goed bereikbaar.

Honden mogen loslopen in het Kralingse Bos, maar moeten tijdens het broedseizoen worden aangelijnd in het noordelijk deel van het bos, tussen de Kralingse Plas en de Prinses Beatrixlaan. In de Heemtuin, het strandje en bij het peuterbad is het verboden voor honden.

Rolstoel route Kralingse Bos
Getagd op: