Bij schaatsbaan Rotterdam gaan ze niet over één nacht ijs.

schaatsbaanWant de specialisten annex ijstovenaars in Kralingen zijn in de weer met het laten bevriezen van laagjes water, zo’n halve centimeter per keer.

“De totale dikte wordt uiteindelijk zo’n 8 à 9 centimeter”, zegt woordvoerder Tijs Nederlof. En door vulkaanas als bodem te gebruiken, wordt een nóg egalere piste gecreëerd dan bij de vorige drie versies van dit jaarlijkse ‘glijpaleis’. “De afgelopen jaren hadden we nog wel eens 5 centimeter op de ene plek, en 12 centimeter verderop. Daar hebben we nu geen last van.”

En dan is er nog de machtige Zamboni, de magische ijsdweilmachine die wel weg weet met hobbeltjes, scheurtjes en gaatjes. “Die schraapt het bovenste laagje ijs eraf en legt een nieuw filtertje er bovenop. Daarna heb je een perfecte, gladde ijsvloer.”

Liefhebbers kunnen waarschijnlijk hun geluk niet op, met de glijijzers onder in de stoere, 400 meter lange schaatsslurf aan het Toepad. Eén dagje gratis en voor niets, als introductiecadeautje, en dan drie maanden lang tegen betaling.: 5,50 euro voor één dag, éénmalig 1 euro voor Rotterdampas-houders (daarna onbeperkt met 25 procent korting) en er is een seizoenkaart te koop. Die grettig wordt verkocht”.
 
Voortekenen voor dit seizoen zijn eveneens gunstig: “De Silent Disco on Ice, een event op 17 december, was binnen een dag uitverkocht”.

Andere grote trekker is de strijd om de KPN Marathoncup, die op 13 januari nationale toppers aan de start moet brengen.

De schaatsbaan Rotterdam blijft in Kralingen tot 1 maart.

Schaatsbaan in Kralingen tot 1 maart 2017
Getagd op: