Het ‘Holland Pop Festival’, dat in 1970 het Nederlandse antwoord was op het Amerikaanse Woodstock, keert in september terug in het Kralingse Bos. Met artiesten van toen en nu wordt er een ode gegeven aan het ‘legendarische’ festival.

Het festival zal op 26 september vanaf 15.30 plaatsvinden op dezelfde locatie als 45 jaar geleden.

Mungo Jerry
Een aantal bands die toen ook optraden zal weer aanwezig zijn. Zo staan onder meer Focus, Supersister, CCC Inc. en Mungo Jerry op het podium. Daarnaast zullen de ‘hedendaagse’ bands Cosmic Carnval THE3rdMAN en Pink Project het repertoire spelen van Jefferson Airplane, Santana, The Byrds en Pink Floyd.

Het bezoekersaantal van 100.000 man zal niet gehaald worden, de organisatie wil het ‘intiemer’ maken door maximaal 3.000 bezoekers toe te laten.

Herinneringen
De organisatie roept bezoekers verder op om herinneringen aan het evenement in 1970 op te teken. De mooiste verhalen komen in een boek over het festival.

Daarnaast is op het stuk boulevard naast restaurant De Tuin op 26 en 27 september een expositie te zien. Hier komen attributen te staan van het vroegere festival en zijn er films te zien over het evenement.

Jefferson Airplane
Tijdens het ‘Holland Pop Festival’ traden onder meer Jefferson Airplane, Santana, The Byrds en Pink Floyd op. Het was het eerste grote popfestival van Nederland en en tevens het eerste festival waar het gebruik van marihuana openlijk werd gedoogd. In 2013 werd aan de Plaszoom een monument onthuld dat moet denken aan het festival.

Wil je alvast even terugkijken op een eerder gehouden festival. Dan moeten we terug naar de jaren ’70. Kijk onder “Back To The 70s”

Afgelast

Het Holland Pop Tribute Festival in het Kralingse Bos is afgelast. Problemen met het papierwerk en het ontbreken van sponsoren nekten het festival dat zaterdag had moeten plaatsvinden.

Heel erg jammer, zegt organisator Paul van Schaik. ”De oorspronkelijke organisatie was niet meer te bereiken, dus heb ik met anderen getracht het festival alsnog door te laten gaan. Uiteindelijk bleek het papierwerk niet op orde te zijn en wisten de sponsoren nergens van.”

De oorspronkelijke organisatie leek gewoon verdwenen te zijn, alsdus van Schaik. De vergunning bleek maar tot 21.00 uur te zijn, waar de bands en alle andere zaken tot 23.00 uur geboekt waren.

Het ontbreken van een vergunning bleek niet het enige te zijn. Sponsoren waarvan wij dachten dat ze geld zouden geven, bleken nergens vanaf te weten.

Zo’n 600 mensen hebben een kaartje gekocht voor het festival. Iedereen krijgt zijn geld terug, hoelang dit gaat duren weet ik niet, maar we proberen dit zo snel mogelijk te doen. Of er ooit een vervolg komt op het Holland Pop Tribute Festival is niet bekent.

Woodstock keert terug in Kralingse Bos
Getagd op: