boathouseIn het Central Park in New York is het wereldberoemde The Boathouse te vinden. Naast het strandje aan de Kralingse Plas is vorige week begonnen met de bouw van The Boathouse Kralingen. Hendrik van der Wyck en Herman Vaanholt (bekend van de populaire Tuin van de Vier Windstreken aan de andere kant van de Plas) zijn de eigenaren en zij verwachten het paviljoen eind maart te openen!

Het plan om een paviljoen in het Kralingse Bos te realiseren is al meer dan 20 jaar oud. De werktitel was: Het Strandpaviljoen,’ zegt Vaanholt. ‘Hendrik en ik zijn er in 2009 bij betrokken geraakt en hebben het plan overgenomen. Na een lange weg hebben we eind 2014 de grond van de gemeente gekocht en een aannemer geselecteerd.

Prachtigste plek
De naam van The Boathouse is een knipoog naar The Boathouse in Central Park. Het Kralingse Bos is een prachtige plek voor ontspanning in de meest brede zin van het woord: recreëren, sporten, feesten, honden uitlaten en lunchen en dineren. Wat ons betreft is het de prachtigste plek in de wijde omgeving. Aan de Crooswijkse kant ontbreekt nog een uitspanning van enige omvang terwijl wij denken dat er zeker behoefte aan is, is Vaanholt van mening.

Hij vervolgt: Het wordt een modern en stoer pand met veel glas en een mooi terras rechtstreeks aan de Kralingse Plas. Aan de binnenkant proberen de de stoere uitstraling vast te houden.

Eerste huwelijk
Over de invulling en programmering heeft hij ook al ideeën. ‘The Boathouse staat volledig los van De Tuin, al zal er best een bepaalde kruisbestuiving zijn. Het moet een gewilde locatie worden voor vrijdagborrels, feesten en partijen. Het eerste huwelijk is al geboekt! Op de eerste verdieping kan een diner tot 200 personen verzorgd worden. Op de begane grond zelfs nog meer.’

We kiezen voor laagdrempeligheid. Iedereen is welkom. Uiteraard mits verzorgd gekleed en dus niet in zwembroek naar binnen of op het terras. Er zullen zeker concerten en kleine evenementen met dj’s gegeven gaan worden. We zullen ook aansluiten bij evenementen die georganiseerd gaan worden in het Bos.

De nieuwste evenementenlocatie van Rotterdam

Begin april 2016 opent The Boathouse Kralingen haar deuren aan het strand van de Kralingse Plas. Een indrukwekkend paviljoen van glas, half rond gebouwd.  Dit gebouw zal worden ingericht als splinternieuwe evenementenlocatie voor Rotterdam. De locatie leent zich bij uitstek voor zakelijke evenementen en luxe familiefeesten tot 450 personen. Het gebouw krijgt een stoere en robuuste uitstraling. Hiermee is het geschikt voor een grote diversiteit aan familie en zakelijke evenementen.

Bron: Open Rotterdam

 

 

Boathouse aan de Kralingse Plas
Getagd op: