schonerVeel vrijwilligers van de Stichting De Noordzee proberen de stranden langs de Zeeuwse kust schoon te houden. Opvallende conclusie tijdens de opruimactie: de Zeeuwse naaktstranden waren na een zomerse dag veel schoner dan de textielstranden, waar het aan het eind van de dag een grote troep was.

Volgens een woordvoerder van de Stichting De Noordzee vonden de vrijwilligers op het naaktstrand bij Domburg opvallend weinig afval en sigarettenpeuken. “Ik durf hieruit niet te concluderen dat bezoekers van naaktstranden minder roken of schoner zijn, maar het was wel opmerkelijk hoe schoon het er was”, aldus de woordvoerder.

Op de reguliere stranden lijken bezoekers de prullenbak minder goed te kunnen vinden, blijkt uit de vondsten van het opruimteam. 200 meter strand bij Walcheren leverde 111 kleine stukjes plastic, 93 sigarettenfilters en 87 snoep- en snackverpakkingen op. Daarnaast wordt ook veel rommel van schepen gevonden.

Rommel in kaart
Doel van de opruimactie langs de hele Nederlandse Noordzeekust is om mensen te informeren. Het afval op de stranden is een groot probleem.

Naaktstranden schoner
Getagd op: