NFN roept alle naaktrecreanten in Nederland op de speciale actie ‘Doneer voor behoud van naaktstranden’ te steunen. In Nederland is de vrijheid van naaktrecreatie in de wet geregeld. Zo’n twee miljoen Nederlanders maken gebruik van die vrijheid, omdat ze regelmatig bloot recreëren. Met de uitspraak in de zaak-Delftse Hout staat deze vrijheid echter op het spel.

Daarom is het van belang om dit proces tot een positieve uitkomst te leiden. Onder andere door het inhuren van advocaat Gerard Spong om hen te verdedigen. De Delftse Hout is echter niet het enige naaktstrand in Nederland waar men zich voor inzet. Er zijn meer plekken waar openbare naaktrecreatie onder druk staat en waar de expertise en inmenging van groot belang is. En daar kunnen naaktrecreanten zelf nu ook hun steentje aan bijdragen.

Samen sterk
Een deel van het lidmaatschapsgeld zet de organisatie al in om de huidige naaktstranden te behouden en de kwaliteit te verbeteren. Maar hoe meer steun, hoe beter ze haar werk kan doen. Samen sterk dus. Daarom wordt een kleine donatie gevraagt. Als iedereen iets bijdraagt, wordt de pot voor belangenbehartiging groter en krijgt de organisatie meer slagkracht. Op die manier kunnen ook blote zonaanbidders die geen lid zijn een steentje bijdragen om de vrijheid van openbare naaktrecreatie in Nederland te behouden. Zodat ze op hun favoriete plek kunnen zonnen zonder op een dag voor de onaangename verrassing te komen staan dat het naaktstrand is opgeheven.

Op www.nfn.nl/doneer-voor-naaktstranden legt de belangenorganisatie precies uit hoe mensen kunnen doneren, hoeveel mensen er al gedoneerd hebben en welk bedrag is opgehaald. Verslag over de projecten waaraan het gedoneerde geld besteed wordt is te lezen op de actiepagina.

Behoud naaktrecreatie
Getagd op: