Aan de Kralingse Plas, tegenover Cafe Restaurant De Tuin, is naast het strandje een nieuwe horecagelegenheid verrezen: The Boathouse Kralingen. Het imponerende pand, met een glazen pui van zo’n 400 vierkante meter, kan tijdens de ‘Sneak Preview Night’ maandag 4 april voor het eerst van binnen worden bewonderd, vanaf 20.00 uur. “Ik ken geen andere locatie met zoveel ruimte en glas die ook nog hip is”, aldus de trotse horeca-exploitant. Op woensdag 6 april wordt The Boathouse officieel geopend, voor genodigden.

Het idee voor een horecagelegenheid aan de westzijde van de Kralingse Plas is al meer dan twintig jaar oud, maar er werden geen handen en voeten aan het plan gegeven. “Herman Vaanholt en ik (eigenaren van het populaire Café Restaurant De Tuin aan de Kralingse Plas) zijn er zeven jaar geleden bij betrokken geraakt en hebben het plan overgenomen.” Een derde compagnon, bedrijfsleider van De Tuin Wouter Lentz, werd erbij gehaald en het dreamteam was compleet. “Na een vergunningentraject van jaren hebben we eind 2014 de grond van de gemeente gekocht en een aannemer in de arm genomen.” Vlak voor de bouwvak vorig jaar gingen de eerste palen de grond in en inmiddels is er een immense horecagelegenheid uit de grond gestampt, met maar liefst drie verdiepingen en een groot terras aan het water dat ruimte biedt aan zo’n zeshonderd gasten.

Maandag 4 april Sneak Preview Night met Fab Morvan
Het belooft een mooie avond te worden met om 21.00 uur het optreden van Fab Morvan – bekend van MILLI VANILLI – en diverse andere artiesten, zoals Shaky Ground en DJ Laurenzo. Aanvang: 20.00 uur. Tickets: € 10,- per persoon.

Opening Boathouse Kralingen
Getagd op: