Het aantal bezoekers van het Kralingse Bos groeit en de druk op het bos neemt toe. De gemeente wil dat alle Rotterdammers van het bos kunnen blijven genieten. Daarom is een participatietraject begonnen. Gebruikers en bezoekers van het bos denken en praten hierbij mee over de toekomst van het bos.

Voor de begeleiding van het participatietraject heeft de gemeente een onafhankelijke partij ingeschakeld. Eind vorig jaar hebben zij vertegenwoordigers van gebruikersgroepen zoals hardlopers, natuurliefhebbers en bbq-ers gesproken. Ook hebben ze ondernemers, bezoekers en omwonenden geïnterviewd. Die hebben verteld hoe ze het bos gebruiken en wat hun wensen zijn.

Half februari ging een volgende fase in van het proces. Op een aantal bijeenkomsten bespreken deelnemers uit verschillende gebruikersgroepen dan wat iedere gebruiker volgens hen nodig heeft, hoe de groepen rekening met elkaar kunnen houden en waar de grenzen liggen.

Ook vertegenwoordigers van organisaties die het bos gebruiken zoals atletiekvereniging PAC, de manege, de wandelvereniging, het hoogheemraadschap en de gemeente Rotterdam nemen deel aan bijeenkomsten. Zij vullen de uitkomsten en adviezen van de gebruikersgroepen aan met hun ideeën over de toekomst van het bos. De uitkomsten van de diverse sessies worden bijgehouden op de website onsbos.com

De toekomst van het Kralingse Bos
Getagd op: