Rotterdam is aan het vergroenen van tuinen en daken

Instellingen hebben dit jaar in totaal voor 330.000 euro subsidie van de gemeente gekregen om daken en tuinen bij woningen en gebouwen te vergroenen. Het heeft geleid tot bijna 6000 vierkante meter extra groen, 541 kubieke meter extra waterberging en 6017 vierkante meter oppervlak dat niet meer is aangesloten op het riool.

Voorbeelden van grote projecten zijn onder meer de aanleg van een groen dak van 1432 vierkante meter op Station Prins Alexander. Een middelbare school in de wijk Carnisse koppelde de hemelwaterafvoer af van het terrein en het gebouw. Het water wordt nu opgevangen in infiltratiekratten waardoor het water in de bodem komt en niet langer rechtstreeks op het riool aan de Carnissesingel wordt geloosd. Maar ook voor privétuinen die werden gerenoveerd en groener gemaakt, verstrekte de gemeente subsidie.

Half miljoen euro
Het is het eerste jaar dat de gemeente de groenprojecten met subsidie ondersteunt. Ook voor 2021 heeft de gemeente weer een pot van een half miljoen euro gereserveerd voor vergroeningsprojecten.

De subsidie bedraagt 500 euro per toegevoegde kubieke meter waterberging, 5 euro per toegevoegde vierkante meter die niet meer is aangesloten op het riool, en 10 euro per extra aangelegde vierkante meter groen. Per project kan maximaal 50.000 euro worden toegekend

Rotterdam is aan het vergroenen van tuinen en daken
Getagd op: