Bij de sluis tussen de Rotte en de Kralingse Plas drijven dode vissen. Om hoeveel vissen het exact gaat, weet het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard niet te vertellen. Een groep beroepsvissers haalt de vissen uit het water. De nog levende worden overgezet in de Rotte.

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard kreeg de eerste signalen binnen dat er gestorven vissen bij de sluis zouden liggen. Het schap noemt de dode vissen ‘een vervelend’ gezicht. De vissterfte is veroorzaakt door zuurstoftekort.

Vissterfte
,,De oorzaak van de vissterfte hangt samen met de trek van kleine vissen vanuit de plas naar kleiner water om te overwinteren. Daarbij zwemmen vissen van de Kralingse Plas naar de Rotte en passeren zij de sluis Kralings Verlaat. Door de grote hoeveelheden vissen die tegelijk in de sluis zwemmen, ontstaat er soms een zuurstoftekort. Niet alle vissen overleven dit. Hier zijn helaas niet echt oplossingen voor.”

De woordvoerder benadrukt dat er geen sprake is van een zuurstoftekort in de Kralingse Plas. Het hoogheemraadschap houdt de situatie de komende dagen extra in de gaten

Dode vissen bij sluis Kralingse Plas en Rotte
Getagd op: