Het zijn roerige tijden voor iedereen en snappen dat verveling misschien op de loer ligt. Speciaal voor reisliefhebbers hebben wij de leukste anti-verveeltips op een rijtje gezet.

Maak fotoboeken
Wat doe jij met je vakantiefoto’s? Laat je ze afdrukken en plak je ze in of maak je van iedere reis digitaal een mooi fotoboek? Als je dit al doet, kun je deze tip eigenlijk wel overslaan. Natuurlijk is het wel leuk om de fotoboeken er even bij te pakken en herinneringen op te halen.

Staan jouw vakantiefoto’s nog in mapjes op je telefoon of in de cloud? Zonde! Je bekijkt ze waarschijnlijk bijna nooit, terwijl het – juist in deze tijd – helpt om terug te kijken op de tijd dat de zon nog echt scheen! Heb je niet genoeg vakantiefoto’s? Je kunt ook per jaar een fotoboek samenstellen met de hoogtepunten.

Maak een bucketlist
Heb jij een lijst met bestemmingen die je écht nog wilt bezoeken in je leven? Oftewel; heb jij een bucketlist? Misschien heb je in je hoofd een paar plekken op de wereld die je nog wilt zien, maar leuker is het eigenlijk om ze op te schrijven.

Zoek op reisblogs naar inspiratie, vraag vrienden en familie wat zij het allermooiste plekje op aarde vinden en droom weg bij mooie plaatjes op bijvoorbeeld Instagram. Zet ook bestemmingen waar je al bent geweest op je bucketlist en streep ze meteen af. Een mooi moment om vakantieherinneringen op te halen.

Kids thuis? Themadag!
Veel kinderen zijn thuis. We begrijpen dat het misschien lastig is om ze te blijven vermaken. Daarom hebben we een tip voor je; plan een dag in met als thema jouw favoriete (vakantie)land of jullie volgende vakantiebestemming.

Bedenk leerzame taken, zoals een spreekbeurt geven over het land of – als je kinderen iets jonger zijn – het schilderen van de vlag. Ga ook zeker samen met je kinderen koken of bakken in het thema. Zo voelt het toch een beetje alsof je op reis bent.

Kijk reisfilms en -series
Je bent misschien niet echt bezig met het boeken van een vakantie in deze onzekere periode. Maar dat betekent niet dat je geen inspiratie kunt opdoen voor jouw volgende vakantiebestemming.

In de afgelopen jaren zijn veel reisblogs gemaakt over superveel bestemmingen. En daar zit dus een hoop nieuwe reisinspiratie voor jou bij, met bijzondere vakantiebestemmingen?

Maak zelf zomerse cocktails
Als er één drankje zorgt voor een instant happiness is het wel een cocktail. En het fijne is; je hebt ze in vele soorten en maten. Van mojito’s, daiquiri’s en margarita’s, tot caipirinha’s, pina colada’s en cosmopolitans. En laten we ook zeker de bekende tequila sunrise en sex on the beach niet vergeten.

Alleen al deze tropische namen zorgen ervoor dat de wereld meteen een stukje zonniger is. Nog leuker is het om zelf aan de slag te gaan en een cocktail kan ook goed zonder alcohol worden gemaakt.

Lees leuke reisboeken
Natuurlijk kun je online op zoek gaan naar vakantie-inspiratie; maar nog leuker is het – wat ons betreft – om door een dik boek te bladeren met prachtige foto’s.

Kook uitgebreid in het thema van jouw favoriete vakantieland
Hoe je jouw reishonger kunt stillen zonder op vakantie te gaan? In deze tijden heb je waarschijnlijk best wel wat tijd over om uitgebreid te gaan koken. Doe dit een keertje in het thema van jouw favoriete vakantieland.

Ga je bijvoorbeeld graag naar Spanje? Zet dan eens tapas of een flinke pan paella op tafel. Is Griekenland jouw favoriet? Dan mogen gyros, souvlaki en tzatziki niet ontbreken. Mexico-liefhebbers koken enchiladas met guacamole on the side. Alvast veel plezier met deze tips en eet smakelijk!

Verveeltips voor reisfanaten
Getagd op: