Zou het kunnen dat we straks massaal met opblaasbootjes op de Kralingse Plas dobberen. Zoals elk jaar tijdens de Fuikdag op Curaçao. Geduld is een schone zaak, want we moeten nog minstens een jaar wachten.

Organisator Naomi Molendijk heeft voor dit evenement, voor dit jaar geen vergunningen gekregen van de gemeente. Maar hoopt dit volgend jaar wel te krijgen.

,,Er zijn veel risico’s aan het evenement verbonden omdat het op water plaatsvindt”, zegt Molendijk. De benodigde vergunningen maken het lastig om voor dit jaar Rotterdam Dobbert rond te krijgen. ,,Ik had dan al in september vorig jaar mijn aanvraag moeten indienen.”

Naast Rotterdam Dobbert werkt Molendijk ook aan kleiner evenement: Rotterdam Supersoakert, een kleinschalig waterspektakel met waterpistolen. Ook dit plan vindt plaats bij de Kralingse Plas.

Net als de organisatoren van Jaws in de Kralingse Plas maakte Molendijk eerst evenementenpagina’s aan op Facebook, voordat ze de gemeente had gesproken. ,,Om erachter te komen of er wel animo voor is”. In bijna vier weken tijd meldden meer dan tienduizend mensen zich aan.

Fuikdag
Is een  jaarlijks fenomeen op Curaçao. ,,Dan komen mensen met opblaasbootjes samen op het water”, vertelt Molendijk, die eerder stage liep op het eiland. ,,Ik wil die gezelligheid naar Rotterdam brengen in de vorm van Rotterdam Dobbert”.

De Kralingse Plas is vanwege de toegankelijkheid de perfecte plek. ,,Mijn oorspronkelijke idee was om het te organiseren voor de mensen die met hun boodschappentas en wegwerpbarbecue naar het park gaan.” Nu er meer tijd is om het concept uit te werken, wordt ook gekeken naar live muziek en eventuele horecakramen.

Er wordt hard gewerkt om de vergunningaanvragen voor Rotterdam Dobbert en Rotterdam Supersoakert te realiseren. Het verlossende woord van de gemeente komt waarschijnlijk rond september. ,,Dan wordt de evenementenkalender voor 2018 bekend gemaakt”. aldus de organisatie.

Een impressie krijg je d.m.v. het onderstaande filmpje uit 2014.

Terugblik:

Tientallen mensen dobberden op een vrijdagavond angstig in het water van de Rotterdamse Kralingse Plas. Op een groot scherm was Jaws te zien, de klassieker over groepen badgasten die worden aangevallen door haaien. Onder water zorgden duikers voor extra speciale effecten door bijvoorbeeld onder de tenen van het publiek te trekken.

Organisator Laurens van Wesep kwam in 2016 al op het idee voor de speciale vertoning. Op Facebook werd toen vol enthousiasme gereageerd, maar de tijd om het te organiseren bleek te kort.

Voor diegene die Jaws in de Kralingse Plas gemist hebben was er op zaterdagavond een revanche van deze grote haai. Aansluitend is er net als op vrijdagavond een afterparty. Of er in 2018 weer zoiets wordt georganiseerd is nog onduidelijk.

Bekijk het filmpje wat door RTV Rijnmond werd gemaakt.

 

 

Duizenden mensen dobberen op de Kralingse Plas!
Getagd op: