Zo noemt Barendrechter Bas Romeijn de laatste aanwinst op zijn website met oude filmbeelden. Dit keer heeft hij een filmpje gemaakt van een fotoboek met luchtfoto’s van Rotterdam in 1924.

Het Kralingse Bos is in dat jaar nog niet aangelegd. Op één van de foto’s is het opgespoten terrein te zien waar een deel van het bos later zal worden aangelegd. Ook een stuk van de Kralingse Plas staat op de foto.

Romeijn heeft het boek met de luchtfoto’s via via gekregen. “Omdat ik filmpjes maak, dacht ik ‘hier moet ik een filmpje van maken’. Dus ik heb al die foto’s netjes in zitten scannen”. Voor het filmpje heeft hij de begeleidende teksten uit het boek laten inspreken.

“De oubollige kreten heb ik wat weggewerkt maar ik heb geprobeerd in de dezelfde stijl te blijven”. Een mooi tijdsbeeld van Rotterdam.”

Alle foto’s uit het boek ‘Rotterdam, het fotoboekje van Wm H. Müller & Co’ zijn te zien op de website.

Deze site is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor cultureel erfgoed in de vorm van films met historische onderwerpen uit de regio Barendrecht en Rotterdam. Regelmatig zullen er nieuwe filmpjes geplaatst worden. Bezoek de site regelmatig, of abonneer u gratis via de link in de rechter kolom. U krijgt daarna steeds automatisch per e-mail bericht over nieuwe plaatsingen.

Het eerste Rotterdam van boven
Getagd op: