De PvdA heeft tijdens de vergadering van het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap op 30 september jl. een blauwalgmotie ingediend.
In deze motie wordt het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard opgedragen om eind november met een concreet plan van aanpak te komen dat er op gericht is om in de Kralingse Plas in de zomer van 2016 blauwalgvrij te kunnen zwemmen. Alhoewel de

motie op veel sympathie van verschillende partijen kon rekenen, heeft uiteindelijk alleen de partij 50plus de PvdA motie mede ondersteund.

Teleurgesteld
De heer van Heemst laat namens de PvdA-fractie weten zeer teleurgesteld te zijn over de uitkomst van de stemming: “De urgentie van het probleem leeft blijkbaar bij de andere fracties minder. Vele tienduizenden Rotterdammers zijn de blauwalg beu. Zij willen in de zomer van 2016 veilig zwemmen in de Kralingse Plas”.

Eerdmans
Het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap heeft het dagelijks bestuur wel opgedragen nu eindelijk met spoed en voorrang de blauwalg problematiek hoog op de agenda te plaatsen in het overleg met de verantwoordelijk wethouder van Rotterdam, de heer Eerdmans. En in gezamenlijkheid snel een concreet plan van aanpak voor te leggen. De druk van de PvdA-fractie op het bestuur heeft dus zeker zin gehad.

Wethouder van Heemst zegt: “Ik blijf het dagelijks bestuur kritisch volgen en wacht het plan van actie vol ongeduld af”. Wordt dus vervolgd.

Motie over blauwalg in de Kralingse Plas
Getagd op: