Op de Maasvlakte 2 (gemeente Rotterdam) is de bouw van het nieuwe Havenervaringscentrum, dat het huidige Futureland moet gaan vervangen. Wat impact heeft op het naaktstrandgedeelte?

Maasvlakte 2 is primair een haven- en industriegebied en daardoor voortdurend in beweging. Wat gevolgen heeft heeft voor de omgeving. Zo was in 2022 het naaktstrand gedeeltelijk gesloten, vanwege de aanleg van een windmolenpark.

Inmiddels is het strand weer open, maar een nieuwe verandering dient zich alweer aan. Het nieuwe Havenervaringscentrum komt op een landtong aan de noordkant langs het naaktstrand te staan, en wordt in het najaar van 2024 geopend.

Consequenties voor naaktstrand
Of er op termijn consequenties zijn voor het naaktstrand is nog lastig in te schatten. Het gebouw komt tenslotte niet direct op het strand te staan.

Het Havenbedrijf ziet inmiddels wel af van de verrekijkers. Die oorspronkelijk op de bovenste etage van het HEC geplaatst zouden worden. Zodat de privacy van blote strandgangers niet in het gedrang komt. NFN blijft het project tijdens en na de bouw volgen. Zoals het er nu naar uitziet, blijft het recreatiestrand gewoon open tijdens de bouw.

Naaktstrand uitgebreid
Lichtpuntje: vanwege de drukte op het naaktstrand (ook door textielrecreanten) heeft de gemeente Rotterdam het naaktstrandgedeelte verlengd met 500 meter. Het naaktstrand begint ten noorden(westen) van de noordelijkste strandopgang bij P1 en loopt 1 kilometerdoor.

Informatiecentrum bij naaktstrand Maasvlakte 2
Getagd op: