De eerste zaterdag in mei is traditioneel de internationale dag van het naakt tuinieren. Dit jaar is dat dus op 4 mei 2019. Waarin we hopen op prachtig tuinweer.

Hoe is de Naakt Tuinierendag ontstaan? In 2005 werd de dag om bloot de tuin in te gaan voor het eerst georganiseerd door de Amerikaanse nudistenorganisatie Body Freedom Collaborative (BFC). Het initiatief werd gesponsord door de American Association for Nude Recreation die gekoppeld is aan de landelijke naturistenbeweging.

Doel van de dag was om te genieten van activiteiten in de tuin, bezig zijn met wieden, planten en snoeien en die vrijheid om in en met de natuur bezig te zijn ook vrij te doen: zonder kleding. Het bloot zijn kan bijdragen aan een positief zelfbeeld.”

Andere blootactiviteiten

De nummer 1 om in je blootje te doen is zwemmen. Tot in de 19e eeuw werd dat in veel landen en culturen nog algemeen geaccepteerd. Roosevelt schrijft in zijn biografie bijvoorbeeld dat hij heel ‘gewoon’ in zijn blootje in de rivier zwom. Tot 1960 was in de Verenigde Staten zwemkleding zelfs niet toegestaan om te voorkomen dat de filtersystemen verstopt raakten en men vond dat er niks mis mee was om tussen mensen van hetzelfde geslacht bloot te zijn.

Dat veranderde toen het gemengd zwemmen werd geïntroduceerd en onder invloed van religie, de verplicht werd opgelegd om badkleding aan te trekken.

Bloot zwemmen in Nederland kan tijdens de speciale zwemuurtjes in een aantal zwembaden en natuurlijk op de naaktstranden. Ook elders in Europa is bloot op daartoe aangewezen stranden toegestaan. Hoe het ook zij, wie zin heeft om in op 4 mei ( of welke andere dag dan ook) naakt te tuinieren moet dat lekker doen.

Trek alles uit! Houd wel rekening met de buren want niet iedere tuin is er geschikt voor en je wilt voorkomen dat mensen aanstoot nemen aan jouw tuinierdag in Adams- of Evakostuum.

Naakt tijdens de Tuinierendag 2019
Getagd op: